Șapte persoane reținute la Gorj pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor VIDEO

0
Publicat:

Șapte persoane din județele Gorj și Vâlcea au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore sub acuzațiile de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

Oamenii legii au confiscat mai multe arme Foto: IPJ Gorj
Oamenii legii au confiscat mai multe arme Foto: IPJ Gorj

Oamenii legii au efectuat percheziții în trei județe.

A fost organizată o acțiune de prindere, în flagrant delict, a unor persoane, care ar fi săvârșit fapte de braconaj, în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea. Totodată, au fost efectuate șapte percheziții domiciliare, în orașul Novaci, municipiul Deva, județul Hunedoara și localitatea Voineasa, județul Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic“, comunică anchetatorii.

Polițiștii au confiscat și două autoturism de teren Foto: IPJ Gorj
Polițiștii au confiscat și două autoturism de teren Foto: IPJ Gorj

Polițiștii au confiscat arme, muniție, carne de vânat și mai multe bunuri, în urma perchezițiilor.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea cercetărilor, 8 arme de vânătoare, deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj. De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate de oamenii legii.

Prejudiciul este de 24.000 de euro

Oamenii legii au luat, inițial măsura reținerii pentru 24 de ore față de două persoane, după care, la data de 2 octombrie, această măsură a mai fost pusă în aplicare față de alte cinci persoane.

Față de cele 2 persoane reținute la data de 1 octombrie, a fost luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

„Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, precum și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara“, se arată într-un comunicat al Poliției Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite