A murit șoferul mașinii peste care a căzut un bolovan pe Defileul Jiului VIDEO

0
0

Șoferul autoturismului peste care s-a prăbușit un bolovan căzut de pe un versant în zona Defileului Jiu, in județul Gorj, a murit, deși salvatorii au efectuat manevre de resuscitare.

Șoferul mașinii a decedat Foto: Facebook
Șoferul mașinii a decedat Foto: Facebook

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj (ISU) Gorj au anunțat că șoferul în vârstă de 56 de ani a decedat.

„ISU Gorj a fost solicitat să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un accident rutier (o bucată de stâncă căzută de pe versant pe parbrizul unui autoturism) pe Defileul Jiului. La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Intervenție Bumbești Jiu cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, două ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, echipaje de pompieri din cadrul ISU Hunedoara cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD și două ambulanțe din Hunedoara, sosite în sprijin”, a informat ISU Gorj.

Potrivit sursei citate, în urma acestui eveniment au rezultat trei victime: șoferul autoturismului, un bărbat în vârstă de 56 de ani, și două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani.

„Șoferului i s-au aplicat manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, fără rezultat, ulterior fiind declarat decedat. Celelalte două victime au fost preluate de echipajele specializate și li s-au acordat primele îngrijiri medicale la fața locului, însă acestea au refuzat transportul la spital“, a mai informat ISU Gorj.

Familia care se afla în mașină este din județul Gorj. 

„Nu se putea preveni căderea pietrei“

Piatra căzută peste mașină nu era de dimensiuni mari, spune Cristi Tudor, reprezentantul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

„A avut loc un incident nefericit. Piatra căzută a fost de dimensiune medie spre mică. Nu se știu cauzele care au dus la desprinderea pietrei. Poate să fie vântul foarte puternic, dar și animalele care tranzitează zona. A venit de la o înălțime foarte mare și a intrat prin parbrizul mașinii, producând decesul șoferului“, e explicat Tudor.

Acesta a precizat că în zonă versantul este protejat cu plase de protecție, dar această piatră a venit pe un culoar de torent pe unde se scurg apele la ploile torențiale, unde nu a putut fi pusă plasă de protecție.

„Angajații districtului Meri fac în fiecare zi revizii și intervenim de câte ori este cazul, deoarece nu doar copacii pot cădea pe partea carosabilă, ci și copaci. Este o zonă greu vizibilă și nu se putea preveni căderea acelei pietre“, a mai spus Cristi Tudor. 

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite