Şantierul drumului de centură din Târgu Jiu, în pragul blocajului din cauza scumpirii materialelor

0
0
Asfaltarea a şase kilometri de drum este blocată Foto: DRDP Craiova
Asfaltarea a şase kilometri de drum este blocată Foto: DRDP Craiova

Lucrările la drumul de centură al municipiului Târgu Jiu sunt în pragul blocajului din cauza preţurilor la materiale, care cresc de la o zi la alta. De exemplu, preţul la fier beton s-a scumpit de patru ori faţă de atunci când au început lucrările. Dinn aceste motive, constructorul este în imposibilitatea de a continua investiţia.

Sorin Georgescu, managerul de proiect, spune că licitaţia a avut loc în anul 2019, iar preţurile sunt cele din anul 2018. Responsabilul lucrării de la Târgu Jiu arată că valorile din contract trebuie să se schimbe în concordanţă cu preţurile la zi, altfel investiţia se va bloca. 

„Avem la bază nişte preţuri din perioada de licitaţie şi prelicitaţie, care sunt preţurile anului 2018, deoarece licitaţia a vut loc la începutul anului 2019. 

Preţurile au suferit mari modificări, după cum ştie toată lumea. De exemplu, preţul fierului a crescut de patru ori la începutul acestui an. La alte materiale care intră în componenţa mixturilor asfaltice, care, pentru moment, până la semnarea unui act adiţional, în conformitate cu ultima Ordonanţă de guvern nr. 64 nu ne poate lăsa să executăm straturile de mixturi asfaltice. 

Am trimis o propunere către beneficiar, urmând să ajungem la un numitor comun astfel încât se deblocăm aceste tipuri de lucrări“, a spus Sorin Georgescu, la Radio Infinit. 

Când va fi finalizată varianta ocolitoare a municipiului Târgu Jiu

Centura municipiului Târgu Jiu este construită de societatea italiană SECOL. Termenul de finalizare este luna august 2022. „Datorită unor întârzieri obiective urmează să solicităm o prelungire de timp de un an, în baza unor revendicări pe care le avem“, a mai precizat Sorin Georgescu. Valoarea contractului este de peste 200 milioane de lei.

Se va semna un act adiţional pentru suplimentarea sumelor 

Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRPD) Craiova, afirmă că sunt pregătiţi pentru asfaltare şase kilometri de drum, dar constructorul condiţionează de semnarea actelor adiţionale în vederea suplimentării sumelor. 

„Pe centura municipiului Târgu Jiu sunt pregătiţi pentru asfaltare patru kilometri din cei 14 de pe zona de est, dar până nu se semnează actele adiţionale conform ordonanţei de urgenţă, antreprenorul nu vrea să bage banii şi să achiziţioneze mixtură asfaltică, pentru a nu risca. Este vorba de sume foarte mari, iar un blocaj de acest fel poate să ducă la falimentul unei firme. Este vorba de câteva zile până când se vor încheia actele adiţionale“, dă asigurări Tudor.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Evaluare Naţională 2022 Gorj. Mai mult de jumătate dintre candidaţii de la o şcoală din Târgu Jiu au absentat

Bătrân dispărut de la domiciliu, găsit cu ajutorul unui câine poliţist

Mai multe - Târgu-Jiu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite