Bătrân dispărut de la domiciliu, găsit cu ajutorul unui câine poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VAS l-a găsit pe bătrânul care a dispărut de acasă                                                   Foto: Poliţia Gorj
VAS l-a găsit pe bătrânul care a dispărut de acasă                                                   Foto: Poliţia Gorj

Un bătrân de 83 de ani, din comuna Băleşti, judeţul Gorj, care a dispărut de la domiciliu a fost găsit cu ajutorul unui câine poliţist specializat în detectarea mirosului uman.

„Apelul la 112 a fost făcut miercuri, 15 iunie, de către fiul bătrânului, care a cerut ajutorul autorităţilor după ce a constatat dispariţia tatălui său, care suferă de probleme medicale. 

„Poliţişti din cadrul  Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, de către un bărbat din comuna Băleşti, despre faptul că tatăl său, de 83 de ani, cunoscut cu afecţiuni medicale, a plecat voluntar de la domiciliu şi nu a mai revenit.

De îndată, s-a dispus constituirea punctului de comandă la nivelul Poliţiei Mun. Târgu-Jiu, bărbatul fiind pus în urmărire.  

La scurt timp, au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali, care au participat la căutarea acestuia“, au transmis reprezentanţii Polişiei Gorj.

Bătrânul a fost găsit la peste 2,5 km

La căutări a participat şi VAS, un câine de prelucrare urme de miros uman, împreună cu agentul şef de poliţie - Eugen Băleanu, din cadrul Serviciului Criminalistic,. Cei doi au reuşit să îl identifice pe bătrân la scurt timp de la sesizare pe bătrân.

„Acesta se afla la o distanţă de 2,5 kilometri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie densă situată în Lunca Ceaurului, nefiind victima sau autorul vreunei infracţiuni, fiind ulterior încredinţat familiei.

Încă o dată, Vas, împreună cu instructorul său, agent şef de poliţie - Băleanu Eugen,  au răspuns prezent apelul făcut de cetăţeni, demonstrând că munca în echipă întotdeauna va da rezultate, a informat Poliţia Gorj.

Vă recomandăm să citiţi şi

Castelul Roşianu din Gorj, readus la viaţă de Biserică. Proiectul are o valoare de zece milioane de euro

Protest al şoferilor din Târgu Jiu faţă de scumpirea carburanţilor. O benzinărie a fost blocată

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite