Profesor cercetat după ce ar fi simulat că-i taie degetul unui elev de 8 ani

0
Publicat:

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a demarat o anchetă la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu“ din Târgu Jiu, după ce un profesor de educație fizică și sport a simulat că-i taie degetul unui elev din clasa a II-a.

Profesorul s-a prefăcut că-i taie degetul cu o foarfecă FOTO Shutterstock
Profesorul s-a prefăcut că-i taie degetul cu o foarfecă FOTO Shutterstock

Părinții susțin că băiețelul în vârstă de opt ani tremura și suspina, după ce a terminat cursurile, fiind afectat de cele întâmplate. 

Elevul i-ar fi arătat semne obscene unui alt coleg, iar profesorul l-a luat deoparte, a scos o foarfecă și s-a prefăcut că-i taie degetul, pentru a-l determina să nu mai arate semne obscene.

Părinții elevului spun că un asemenea comportament este de netolerat și că profesorul putea să găsească alte metode, astfel că au anunțat conducerea școlii.

Profesorul acuzat susține că nu a făcut vreun gest care să amenințe integritatea vreunui elev.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a deschis o anchetă

Vasile Udroiu, directorul Școlii Generale „Alexandru Ștefulescu“, spune că gestul profesorului a fost interpretat greșit și că acesta a fost făcut mai mult în spirit de joacă. Directorul unității de învățământ spune că a anunțat inspectorul de zonă și pe inspectorul general școlar în legătură cu acest caz și că se vor face cercetări cu privire la aspectele semnalate de părinți. Și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a demarat o anchetă: „Am dispus efectuarea unei anchete la școală, pentru a clarifica situația și a vedea ce s-a întâmplat“, a precizat Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general.

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri