Pompierul vedetă al unui reallity show își punea iubitele să se prostitueze. Pedeapsa primită în instanță

0
Publicat:

Gabriel Alexandru Vasiliu, fotbalist la echipa Jiul Rovinari și pompier, și-a convins iubitele să se prostitueze în străinătate, iar banii obținuiți în acest mod i-a folosit în interes propriu.

Gabriel Alexandru Vasiliu a fost condamnat cu executare pentru trafic de influență Foto: Gorjeanul
Gabriel Alexandru Vasiliu a fost condamnat cu executare pentru trafic de influență Foto: Gorjeanul

Acesta a fost condamnat de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane. Pentru că și-a recunoscut învinuirile, el a cerut să fie judecat conform procedurii simplificate, pentru ca să beneficieze de o diminuare a pedepsei.

„Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 8 luni închisoare pe care o sporeşte cu 1/3 din totalul celorlalte pedepse aplicate (1 an:3)= 4 luni, urmând să execute în total 3 ani închisoare (…) şi pedeapsa complementară (…) (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pe o perioadă de 5 ani”, se arată în sentința Tribunalului Gorj, care nu este definitivă și poate fi contestată.

Racolată prin metoda „lover boy“

Gabriel Alexandru Vasiliu a fost unul dintre concurenții de la reallity show-ul de televiziune „Puterea Dragostei“.

O fostă iubită a depus o sesizare penală împotriva fotbalistului, dar și a mamei sale, pentru că „în perioada noiembrie 2019 - ianuarie 2020, au indus-o în eroare prin promisiunea de căsătorie și au constrâns-o psihic, determinând-o să practice prostituția, sumele de bani obținute din această activitate revenindu-le acestora“.

Potrivit procurorilor, pompierul vedetă a recrutat-o pe tânără la sfârșitul anului 2019 prin metoda „lover boy“. Fata s-a îndrăgostit de acesta și s-au mutat împreună.

„În săptămâna cât au locuit împreună, inculpatul i-a spus că a întârziat cu plata chiriei la apartament, totodată inițiind discuții despre un viitor comun, respectiv să se căsătorească și să facă nunta în toamna anului 2020, să schimbe autoturismul cu unul mai nou, însă pentru toate acestea aveau nevoie de bani. În acest context, inculpatul i-a sugerat persoanei vătămate că ar fi bine să meargă în străinătate, respectiv în Austria, la o cunoștință de-a sa pentru a practica prostituția, astfel, într-o perioadă scurtă de timp putând obține sume mari de bani cu care își vor îndeplini ceea ce și-au propus” se arată în rechizitoriu.

Potrivit aceluiași document, tânăra a menționat că la început nu a fost de acord cu propunerea bărbatului întrucât nu concepea să își întemeieze o familie în acest mod, însă, datorită promisiunilor acestuia, a acceptat ideea și la începutul lunii decembrie 2019 a plecat cu un microbuz spre Austria, biletul fiind cumpărat de inculpat.

Aceasta a ajuns cu un taxi la un club, unde o persoană de legătură i-a spus și tarifele: „70 euro pentru o jumătate de oră și 140 euro pentru o oră de sex oral și normal, în funcție de dorințele clintului“, spun oamenii legii.

Pompierul fotbalist i-a luat suma de 4.000 de euro

Partea vătămată susține că i-a dat pompierului fotbalist suma de 4.000 de euro din practicarea prostituției pe o perioadă de aproximativ două săptămâni.

„În această perioadă a ținut legătura zilnic cu inculpatul, care o întreba câți bani a făcut, dacă s-a acomodat, iar înainte de sărbătorile de iarnă a revenit în România, la insistențele acestuia, pentru a petrece Sărbătorile împreună și pentru a cumpăra diferite bunuri pentru apartamentul în care locuiau. Din momentul în care a ajuns în țară, inculpatul i-a luat toți banii, spunând că-i va ține el, pe care acesta i-a cheltuit pentru cumpărarea diverselor bunuri pentru casă și pentru el (o centrală termică, obiecte sanitare, covoare, haine pentru el ,cât și bani dați la lăutari să se distreze). După sărbătorile de iarnă, inculpatul a insistat din nou ca persoana vătămată să plece în străinătate și, neavând banii pentru deplasare, acesta i-a amanetat un lănțișor din aur“, se mai arată în rechizitoriu.

S-a îmbolnăvit și nu a mai putut să se prostitueze

Gabriel Alexandru Vasiliu a intermediat închirierea unei locuințe pentru care „iubita” a plătit 1.000 de euro, iar el a venit să locuiască împreună cu ea. „Au locuit împreună în acest apartament aproximativ 10 zile, perioadă în care persoana vătămată desfășura aceeași activitate, însă relația lor s-a răcit, întrucât el i-a cerut să întrețină raporturi sexuale cu clienții și fără prezervativ, deoarece se plăteau mai bine. Partea vătămată a mai precizat că din aceste motive s-a îmbolnăvit și pentru că nu a mai reușit să câștige sume importante de bani, inculpatul se comporta foarte urât cu ea, fiind temperat, aparent, de mama sa, care știa ce activitate desfășoară și îi spunea să o lase în pace deoarece ea aduce banii în casă“, arată procurorii.

Îi era teamă de el pentru că devenise vedetă

Tânăra a mărturisit că a văzut convorbiri în telefonul mobil al inculpatului cu multe tinere, utilizând aceeași metodă de abordare pentru a beneficia de sume de bani de la acestea.

De asemenea, persoana vătămată a arătat că îi e teamă de inculpat și de prietenii săi, deoarece el a devenit ”vedetă” prin participarea la emisiunea «Puterea dragostei»“, se mai arată în rechizitoriu.

S-a căsătorit cu o prostituată

După ce a participat la această emisiune, Gabriel Alexandru Vasiliu a atras atenția unei femei care practica prostituția. „Martora a declarat că în luna februarie 2020, a urmărit emisiunea unde concurent era și inculpatul, pe care l-a abordat pe Facebook, iar după încheierea sezonului, respectiv după 6 luni, s-au întâlnit legând o relație de prietenie. În acea perioadă, martora a arătat că practica prostituția, activitate pe care o desfășoară din anul 2015, pe cont propriu. Aceasta a mai declarat că i-a trimis inculpatului diferite sume de bani, pentru el, când au devenit iubiți, cuprinse între 100 – 200 euro, totalizând aproximativ 1000 euro. Martora a mai menționat că a mai trimis sume de bani inculpatului (...) întrucât ea practica prostituția în Germania“, potrivit oamenilor legii.

Cei doi s-au căsătorit în vara anului 2022.

Din declarația martorei a mai rezultat că, în vara anului 2020, au devenit iubiți mutându-se împreună la apartamentul din Rovinari al inculpatului, ocazie cu care i-a cunoscut familia.

Droguri găsite în locuința pompierului vedetă

Oamenii legii au găsit droguri în locuința lui Gabriel Alexandru Vasiliu

„Cu ocazia percheziției domiciliare efectuate în data de 09.11.2021, a fost ridicat, printre alte bunuri, și un card din material plastic, de culoare albastră, inscripționat «Monese», pe care se afla o substanță pulverulentă de culoare albă, suspectă a fi drog de mare risc, care a fost înaintată în vederea expertizării.

Prin ordonanța nr. 96D/P/2020 din 09.11.2021, s-a dispus efectuarea în cauză a unei constatări tehnico-științifice asupra substanței pulverulente de culoare albă, identificată pe cardul din material plastic, de culoare albastră, inscripționat «Monese».

Conform Raportului de constatare tehnico-științifică înaintat de Laboratorul central de analiză şi profil al drogurilor, pe cardul sus-menționat s-au pus în evidență Paracetamol, Tolperison și cocaină.

(...) Fiind audiat, inculpatul a declarat că a consumat cocaină la o petrecere, în localitatea Bâlteni, împreună cu alți tineri, despre care nu poate menționa detalii, compusul prizându-l gata preparat, iar cardul pe care a fost identificat drogul îi aparține“.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite