Numărul deceselor în cazul exploziilor din Crevedia a ajuns la șase

0
Publicat:

Numărul victimelor decedate după explozia de la Crevedia a urcat la șase, după ce unul din pacienții internați într-o unitate sanitară din Lubeck, Germania, a decedat pe 30 septembrie, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Sănătății.

Ce a rămas în urma exploziilor din Crevedia - Foto inquam 2
Ce a rămas în urma exploziilor din Crevedia - Foto inquam 2

Trei dintre pacienții răniți în urma exploziilor din localitatea Crevedia rămân internați în spitalele din străinătate, iar unul va fi transferat astăzi într-un spital din România. 

Până în prezent au fost externați 48 de pacienți, respectiv 41 din spitalele din România și 7 din unitățile medicale din străinătate.

Astfel, din cei 12 pacienți transferați în alte țări, patru rămân internați, șapte au fost externați: unul din Bruxelles, doi din Berlin, doi din Graz, unul din Viena și unul din Bergen, iar unul a murit pe 30 septembrie, într-un spital din Lubeck, Germania.

Patru pacienți încă internați în spitalele din afara țării 

Un pacient transferat la Bruxelles are suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, respiră spontan, stabil hemodinamic, are o evoluţie clinică favorabilă și este monitorizat intensiv continuu. 

Pacientul cu peste 90% din suprafața a corpului arsă, transferat la Milano,  este intubat și ventilat mecanic și  necesită suport vasopresor intensiv. Acesta este stabil hemodinamic și este monitorizat intensiv continuu, fusese transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.  

Un pacient cu suprafața corporală arsă mai mare de 45%, transferat la Milano, respiră  spontan, este stabil hemodinamic, iar evoluția sa clinică este favorabilă. Acesta este monitorizat intensiv continuu și fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia. 

Pacientul din Lubeck, Germania, cu peste 30% suprafață corporală arsă, rămâne intubat și ventilat mecanic. Acesta este stabil hemodinamic, monitorizat intensiv continuu. În cursul zilei de astăzi, 2 octombrie, va fi transferat într-o unitate medicală din România, potrivit raportului Ministerului Sănătății.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite