Piața imobiliară din Gorj, blocată din cauza cutremurelor

0
Publicat:

Piața imobiliară din județul Gorj este blocată din cauza cutremurelor, care au afectat această zonă începând din data de 13 februarie, când s-a înregistrat primul cutremur de 5,2 pe scara Richter.

Numărul tranzacțiilor din Târgu Jiu s-a prăbușit în urma cutremurelor Foto: Alin Ion
Numărul tranzacțiilor din Târgu Jiu s-a prăbușit în urma cutremurelor Foto: Alin Ion

„Piața este blocată la momentul de față. Problemele începuseră din toamnă, pentru că s-a redus numărul de tranzacții din cauza creșterii dobânzilor. Cei care intenționau să obțină un credit nu s-au mai grăbit să facă acest lucru. Doar cei care aveau o nevoie reală ai apelat la credit. Din februarie de când au început primele cutremure, lucrurile sunt blocate. Nu se tranzacționează sau se tranzacționează foarte puțin

Cumpărătorii așteaptă o scăderea prețurilor cauzată de factorii neprevăzuți, iar vânzătorii așteaptă o revenite la normal“, a spus Ionuț Giubalcă, agent imobiliar.

Prețurile sunt în scădere

În ultima perioadă, proprietarii sunt dispuși să reducă din prețul cerut, de teamă că seismele vor fi tot mai puternice.

„Observăm din partea anumitor clienți o corecție a prețurilor într-o limită de cinci la sută“, a mai precizat agentul imobiliar.

Acesta a precizat că oamenii e îndreaptă mai mult către achiziționarea de case sau terenuri, dar o problemă o reprezintă lipsa Planului Urbanistic General, pentru că nu se știe dacă pot să construiască.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite