Cutremur cu magnitudinea 3,8 pe Richter, miercuri dimineaţa, în judeţul Buzău

0
Publicat:

Un seism cu magnitudinea de 3,8 pe Richter s-a produs miercuri, la ora locală 6:51, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), scrie Agerpres.

 Cutremur.  FOTO Shutterstock
Cutremur. FOTO Shutterstock

Cutremurul a avut intensitate II şi s-a înregistrat la o adâncime de 112 kilometri (km), în apropierea următoarelor oraşe: 56 km est de Braşov, 56 km nord-vest de Buzău, 58 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 62 km nord-est de Ploieşti, 74 km vest de Focşani şi 89 km nord-est de Târgovişte.

În zona seismică Vrancea au avut loc, de la începutul acestei luni, 16 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,2 pe Richter, iar în zona Olteniei, în judeţul Gorj, s-au produs 49 de cutremure cu magnitudini între 2 şi 4,9.

Amintim că luni, 20 martie, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3.8 pe scara Richter,  a avut loc în zona seismică Vrancea, din județul Buzău.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an produsă în România a avut magnitudinea 5,7. Sa întâmplat pe 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite