UPDATE Octogenară din Gorj dispărută de acasă, căutată cu drone și câini de urmă/ A fost găsită VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie în vârstă de 81 de ani, din comuna Stoina, județul Gorj, a dispărut de acasă de pe data de 1 martie, iar acum este căutată de polițiști și salvamontiști cu drone termoviziune și câini de urmă.

UPDATE:
„În urma activităților de căutare desfășurate de polițiști, cu sprijinul Salvamont Gorj, jandarmi și pompieri, femeia în vârstă de 81 de ani a fost identificată în apropierea locuinței, nefiind victima vreunei infracțiuni.

Aceasta a fost transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au fost sesizați cu privire la faptul că, la data de 1 martie, Mirescu Elena, în vârstă de 81 de ani, din sat Ciorari, comuna Stoina, a plecat în mod voluntar de la domiciliu și până în prezent nu au mai revenit. (...)

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea femeii, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Gorj.

Femeia de 81 de ani este căutată cu dronele Foto: Poliția Gorj
Femeia de 81 de ani este căutată cu dronele Foto: Poliția Gorj

„Salvamontiștii intervin cu drone de căutare cu termoviziune“

Salvamontiștii gorjeni participă la căutările bătrânei dispărute din comuna Stoina.

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea unei persoane anunțată ca dispărută de la domiciliu. Acțiunea se desfășoară în zona de deal din sudul județului Gorj, iar salvamontiștii gorjeni intervin ca resursă de sprijin la solicitarea Inspectoratului Județean de Politie Gorj. Salvamontiștii intervin cu drone de căutare cu termoviziune, cu drone cu analiză a imaginilor cu inteligența artificială , un câine de căutare în mediu natural și o ambulanță Salvamont cu capacitate de intervenție în teren dificil“, a anunțat Salvamont Gorj.

Octogenara dispărută este căutată de salvamontiști cu drona Foto: Salvamont Gorj
Octogenara dispărută este căutată de salvamontiști cu drona Foto: Salvamont Gorj

Aceasta este a 12 a intervenție a salvamontiștilor gorjeni din aceasta săptămână.

Salvamont Gorj a fost prima unitate de salvare din România care s-a dotat cu program baza pe inteligență artificială, care poate să monitorizeze o anumită suprafață de teren.

image

În plus, tot în premieră pentru România, Salvamont Gorj a achiziționat o dronă subacvatică, pentru găsirea persoanelor înecate, fiind folosită cu succes în mai multe situații.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite