Secretarul general al Primăriei Târgu-Jiu, care a fost prins la volan sub influența alcoolului, a fost înlocuit din funcție

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Primăriei municipiului Târgu-Jiu, Constantin Răduțoiu, care a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice, fost înlocuit din funcție.

Constantin Răduțoiu și-a pierdut funcția de secretar general al Primăriei Târgu Jiu Foto: Arhivă
Constantin Răduțoiu și-a pierdut funcția de secretar general al Primăriei Târgu Jiu Foto: Arhivă

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, care a dispus efectuarea unei anchete interne.

Aceeași măsură a fost luată și față de directorul executiv al Poliției Locale Târgu Jiu, care a fost implicat într-un incident. 

„Vă prezint noul secretar al Primăriei Municipiului Târgu Jiu, doamna Natalia Popescu, și noul director al Poliției Locale, doamna Nicoleta Krupenschi.

După consultările din cadrul conducerii instituției, am luat această hotărâre, bazându-ne, în primul rând, pe profesionalismul și rezultatele de care au dat dovadă cele două doamne.

Le mulțumesc colegelor mele pentru că au acceptat această provocare și le doresc succes în activitate!“, a transmis primarul Marcel Romanescu.

Prins de polițiștii rutieri chiar în fața sediului Primăriei Târgu Jiu

Constantin Răduțoiu a fost depistat băut de polițiștii rutieri, în fața sediului Primăriei Târgu Jiu, la 13 februarie 2024, în jurul orei 17.00.

La data de 13 februarie, polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat de 59 de ani, din localitatea Ursați, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Constantin Brâncuși, din municipiu, având o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, fiindu-i recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de o persoană care se află sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj. 

Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar cantitatea de alcool a fost mult mai mare.  

„De ce m-am urcat băut la volan: «de bou!»“  

Constantin Răduțoiu a spus, pentru jurnaliștii Mediaquality.ro, că a consumat alcool lângă sediul Primăriei Târgu Jiu, și nu în interiorul instituției: „Nu am consumat alcool în Primărie, eram undeva în apropiere. Nu pot să vă spun cu cine eram. Toți am consumat alcool, dar eram în afara instituției. Eram cu niște prieteni. Posibil să mă fi turnat unul dintre ei. De fapt, voiam să mut mașina de lângă Primărie și să o anunț pe soția mea să vină să o ia. Fix atunci m-a oprit un echipaj. De ce m-am urcat băut la volan: «De bou!»“.    

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite