Managera teatrului din Târgu Jiu primește 10 la sută din încasările spectacolelor în care joacă

0
Publicat:

Directoarea Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, Mariana Ghițulescu, are un procent de 10 la sută din biletele vândute în spectacolele în care aceasta joacă.

Mariana Ghițulescu încasează 10 la sută din încasările spectacolelor în care joacă Foto: Alin Ion
Mariana Ghițulescu încasează 10 la sută din încasările spectacolelor în care joacă Foto: Alin Ion

Aceasta joacă deocamdată într-o singură piesă, „Fluturii sunt liberi“, în care are rolul principal. Mariana Ghițulescu încasează 10 la sută din încasările nete, pentru că este o activitate în plus pe lângă cea de manager.

Conducerea teatrului din Târgu Jiu a răspuns unei întrebări adresate de jurnaliștii de la publicația Pandurul: „Managerul Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu», conform alin.3, art 12 (1), din contractul de management, beneficiază de un cuantum de 10% din încasările nete ale reprezentațiilor spectacolului «Fluturii sunt liberi» de Leonard Gershe“.

Cât încasează pe spectacol managera Mariana Ghițulescu

Jurnaliștii de la Pandurul au făcut și un calcul estimativ al încasărilor de care beneficiază pentru fiecare spectacol în care joacă. Astfel, cum prețul unui bilet este 35 de lei și capacitatea sălii este de 200 de locuri, încasările se ridică la aproximativ 7.000 de lei, dacă toate biletele sunt vândute, astfel că actriței Mariana Ghițulescu îi revine 700 de lei pentru fiecare reprezentație.

Acuzații grave lansate de o apreciată actriță

Mariana Ghițulescu este un manager controversat. 15 angajați ai teatrului din Târgu Jiu au părăsit instituția, printre ei numărându-se actori apreciați, cum ar fi Radu Botar sau Adelina Puzdrea.

De asemenea, apreciata actriță Andreea Chirițescu, protagonistă în filme de televiziune și în spectacole puse în scenă de teatre naționale, a criticat modul în care Mariana Ghițulescu conduce instituția, susținând că ceilalți colegi se află într-o formă de depresie deoarece se simți terorizați de managera teatrului și că aceasta o marginalizează, deoarece nu o distribuie în spectacole, ca să o determine să plece din teatru.

Mariana Ghițulescu nu a răspuns acestor acuzații, cu toate că a fost întrebată de jurnaliștii de la „Adevărul”.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite