Mii de turişti şi-au petrecut weekend-ul la Rânca, la o altitudine de 1.600 de metri. Circulaţia pe Transalpina, blocată | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile din Rânca au fost pline de iubitori ai sporturilor de iarnă                                Foto: Alin Ion
Pârtiile din Rânca au fost pline de iubitori ai sporturilor de iarnă                                Foto: Alin Ion

Peste 4.000 de turişti au petrecut weekend-ul trecut în staţiunea Rânca, din judeţul Gorj. Mulţi nu au mai ajuns în zona montană din Munţii Parâng din cauza vremii nefavorabile, iar astăzi au avut loc multe blocaje pe Transapina.

Mai mult de jumătate din spaţiile de cazare din Rânca au fost ocupate în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, fiind şi primul din acest sezon în care s-a putut schia în condiţii foarte bune. 

„Au fost peste 4.000 de turişti. Au fost condiţii excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă. A funcţionat şi pârtia cu telescaun de la baza vârfului Păpuşa. Stratul de zăpadă a fost de aproximativ 70 de centimetri“, a spus Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca.  

Potrivit acestuia, în zona Rânca sunt aproximativ 7.000 de locuri de cazare. 

Circulaţia pe Transalpina a fost blocată

Circulaţia pe Transalpia a fost blocată timp de aproximativ 30 de minute din cauza numărul mare de maşini, dar şi pentru că mulţi şi-au lăsat maşinile pe partea carosabilă. 

„Transalpina a fost deszăpezită aşa cum trebuie. Timp de 30 de minute, circulaţia a fost blocată. S-a format un carambol, deoarece maşinile turiştilor care se pregăteau să plece trebuiau ocolite de către cei care coborau din staţiune şi aşa nu mai puteau circula nici cei care doreau să urce“, a precizat Constantin Pănescu. 

Trei intervenţii ale salvamontiştilor gorjeni

Salvamontiştii gorjeni au intervenit astăzi în trei cazuri. Doi iubitori ai sporturilor de iarnă au căzut pe pârtie şi au suferit traumatisme. 

„Au funcţionat două pârtii deoarece nu au fost foarte multe persoane care să practice sporturile de iarnă. O parte nu au mai ajuns la Rânca din cauza vremii. Cu toate acestea, Rânca a fost aglomerată Au fost şi probleme în trafic. Salvamontiştii au intervenit pentru a ajuta o familie care a rămas înzăpezită“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Tânăra artistă care realizează machiaje extrem de reale. „O femeie m-a văzut pe stradă şi a vrut să sune la 112“ | FOTO

 Duster-ul cu şenile care a intrat în dotarea jandarmilor montani de la Rânca VIDEO

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite