Mesajul fostei profesoare a tinerei românce care a fost ucisă în Bruxelles cu 50 lovituri de cuţit: „Cât de bolnavă este societatea din care cu toţii facem parte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura a fost condusă pe ultimul drum
Laura a fost condusă pe ultimul drum

‎Georgiana Annemarie Pănescu‎, fosta profesoară a Laurei, tânăra de 21 de ani ucisă cu 50 de lovituri de cuţit în capitala Belgiei, a postat un mesaj emoţionant pe Facebook despre moartea fulgerătoare a celei care i-a fost elevă.

Mesajul profesoarei este o replică dată celor care o încriminează pe Laura, pentru că, potrivit unor publicaţii din Belgia, aceasta practica prostituţia în apartamentul în care a fost găsită decedată. Autorul crimei, un tânăr de 24 de ani, a fost arestat. 

Dincolo de aparenţe Sunt deja destule zile de când Laura, o fiică, a trecut în nefiinţă într-un mod cel puţin barbaric. Nu pretind să o fi cunoscut-o foarte bine, i-am fost doar profesor, dar am avut câteva ocazii de a vorbi cu ea, şi am vorbit. Acum stau să mă întreb, şi vă întreb şi pe voi, cât de mult conştientizăm cât de bolnavă este societatea din care cu toţii facem parte.  Există oameni, prea mulţi chiar, care judecă în fel şi chip... o persoană... o situaţie... Dar nu se întreabă ce putem face pentru a corecta asemenea orori!  Poate sistemul de învăţământ românesc ar trebui să beneficieze de mai multe programe de consiliere şi psihologi foarte buni. Poate părinţii ar trebui să fie mai comunicativi, sau dimpotrivă, mai nepermisivi. Poate societatea românească ar trebui să fie mai lipsită de prejudecăţi şi mai volitivă.  Nu ştiu! Ceea ce ştiu, pentru că am văzut cu propriii ochi, ştiu că avem copii, copiii noştri, care suferă în tăcere. Şi, credeţi-mă, suferă foarte mult! Doar pentru a păstra aparenţele! Pentru că societatea din care fac parte îi judecă în cel mai crud mod posibil! Şi eu sunt mamă! Multe dintre voi sunteţi mame! Şi cum bine ştim toate, nu există durere mai mare pentru o mamă ca atunci când îşi pierde propriul copil. Dar ce se întâmplă atunci când altcuiva i se petrece asta? Nu credeţi că ar trebui să empatizăm, trecând peste toate judecăţile şi prejudecăţile? Treceţi dincolo de aparenţe şi simţiţi durerea şi neputinţa!  Drum lin, Laura! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!

A fost înmormântată astăzi 

Laura a fost înmormântată duminică, în localitatea Târgu Cărbuneşti. Aceasta a fost un elev de excepţie, cu rezultate foarte foarte bune la învăţătură, fiind premiantă a unui concurs naţional de eseuri. Laura a mers, după absolvirea Colegiului Naţional „Tudor Arghezi“ din Târgu Cărbuneşti, la Universitatea din Petroşani, iar anul trecut a abandonat studiile şi a plecat în Belgia cu prietenul său. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite