Medicul chirurg reținut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă a fost pus în libertate. Nu are voie să profeseze

0
Publicat:

Medicul chirurg Gheorghe Neață a fost pus în libertate după 24 de ore petrecute în arest. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, victimă fiind o pacientă de 40 de ani, care a murit după ce a fost operată de Neață.

Medicul Gheorghe Neață a scăpat de arest Foto: Alin Ion
Medicul Gheorghe Neață a scăpat de arest Foto: Alin Ion

Instanța de judecată a stabilit măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și interdicția de a profesa în perioada aceasta.

Avocatul va contesta măsura: „Este vorba de o acuzație de ucidere de culpă în acest dosar. Nu există alte acuzații formulate. Există interdicția de a profesa. Așteptăm ca judecătorul de drepturi și libertăți să spună dacă este sau nu necesară și dacă sunt destule elemente să se dispună această restrângere a dreptului de a-și desfășura activitatea. Vom contesta această măsură“.

Medicul Gheorghe Neață a spus că nu își reproșează nimic cu privire la modul în care și-a tratat pacienta, deși aceasta a murit: „Nu am ce să-mi reproșez cu privire la efectuarea intervenției. Nu mă simt vinovat în niciun fel cu privire la intervenția chirurgicală. Nu pot să vorbesc, deoarece există anumite condiții care mi-au fost impuse și trebuie să le respect“.

Medicul chirurg Gheorghe Neață, din Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă asupra unei paciente de 40 de ani.

Operația a avut loc în urmă cu doi ani, însă cercetările abia acum au avansat și oamenii legii au probe privind comiterea faptei de ucidere din culpă. Femeia a murit după operația suferită. 

Acesta a mai avut de-a face cu legea, fiind trimis în judecată pentru luare de mită în mod repetat.

Deținea 1,4 milioane de lei în depozite bancare

Medicul chirurg Gheorghe Neață a fost trimis în judecată, în anul 2021, pentru condiţionarea actului medical. Neață este acuzat de 17 fapte de acest fel. Procesul se află pe rolul Tribunalului Gorj.

„În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziție domiciliară, în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitați într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Procurorul a declarat că, potrivit declarației de avere, medicul deținea la momentul respectiv depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.

Se ruga la Dumnezeu pentru cât mai multe șpăgi

Medicul Gheorghe Neață rostea în cabinetul său o rugăciune, în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu ca să-l ferească de procurori: „Suspectul N.G. era conștient de activitățile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A ....ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori, ...!".

De asemenea, medicul este înregistrat în timp ce poartă diferite monologuri despre sumele de bani primite sau care aștepta să le primească. „Subțire de tot 4, 5.,6.... Aaa. Bun, mă! Buuun. Mi-a dat 5 milioane, hai .. păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6“.

În urmă cu mai mulți ani, medicul a fost găsit vinovat de malpraxis, un om rămânând în scaunul cu rotile în urna unei rahianestezii pe care a suferit-o.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite