Chirurg din Gorj, reținut pentru ucidere din culpă. Acesta este judecat și pentru mai multe infracțiuni de luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medic chirurg din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă și mapraxis. Medicul mai este cercetat penal, în alt dosar, și pentru mită.

Medicul Gheorghe Neață a fost reținut din nou
Medicul Gheorghe Neață a fost reținut din nou

Pacienta avea vârsta de 40 de ani. Operația a avut loc în urmă cu doi ani, însă cercetările abia acum au avansat.

„La data de 11 aprilie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuit de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în forma culpei medicale. În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Târgu Jiu, ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală asupra unei femei de 40 de ani, din comuna Scoarța, ulterior intervenind decesul acesteia.În cursul zilei de mâine, bănuitul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Neață a fost directorul spitalului din Târgu Jiu și consilier județean 

Medicul chirurg Gheorghe Neață este judecat și pentru luare de mită, fiind acuzat de condiţionarea actului medical. Neață este acuzat de 17 fapte de acest fel.

Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului. Acesta rostea în fiecare dimineaţă o rugăciune în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procurori: „Suspectul N.G. ora conştient de activităţile sale ilicite, dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: „Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ....fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, ...!".

În 2021 el a fost reținut pentru luare de mită. După aproape doi ani de procese, Curtea de Apel Craiova a admis contestația lui Neață de a nu-și exercita profesia de medic, astfel că acesta s-a întors la serviciu în urmă cu câteva săptămâni. Acest caz a fost disjuns din dosarul privind luarea de mită, deoarece procurorii au anunțat la vremea respectivă că au fost și cazuri în care unii pacienți au decedat. 

Medicul chirurg a fost implicat într-un caz de malpraxis, fiind obligat de instanţa de judecată să plătească despăgubiri. În anul 1999, un pacient operat de medicul Neaţă a rămas paralizat pe viaţă. Ion Milconiu a venit la spital şi a fost operat de subocluzie intestinală. Intervenţia a fost făcută de medicul Gheorghe Neaţă. Acesta i-a făcut şi rahianestezia pentru că nu s-a prezentat un medic anestezist.

Neață a fost și directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, dar și consilier județean.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite