Meci de fotbal din Liga a III-a întrerupt pentru aterizarea elicopterului SMURD VIDEO

0
Publicat:

Meciul disputat vineri, 6 octombrie, între Gilortul Târgu Cărbunești și FCU Craiova 2, din Liga a III-a, a fost întrerupt, în minutul 83, pentru aterizarea elicopterului SMURD pentru a prelua un pacient aflat în stare gravă, care a necesitat transferul la un alt spital.

Elicopterul SMURD a aterizat pe suprafața de joc, cu toate că pe teren se desfășura un meci de fotbal, pentru a prelua un pacient adus cu ambulanța de la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești. Meciul s-a disputat în cadrul seriei a 7-a din Liga a 3-a, între echipele Gilortul Târgu Cărbunești și FCU Craiova 2.

La momentul aterizării elicopterului, scorul era 2-1 pentru gazde. Jucătorii au rugați de către crainicul stadionului să părăsească terenul de joc, iar spectatorii rugați să aibă răbdare până când echipa medicală a făcut transferul.

Elicopterul SMURD a aterizat în zona careului de 16 metri Foto: Facebook/Florinel Bușe
Elicopterul SMURD a aterizat în zona careului de 16 metri Foto: Facebook/Florinel Bușe

Meciul a fost reluat după 40 de minute. Scorul final a fost de 3-1 pentru Gilortul Târgu Cărbunești.

Primar: „Este ceva obișnuit“

Dănuț Birău, primarul orașului Târgu Cărbunești, susține că în careul de 16 metri este locul stabilit pentru aterizarea elicopterului SMURD: „Este ceva obișnuit. Se întâmplă frecvent, pentru că acolo au azimutul pentru a ateriza. De fiecare dată când sunt cazuri grave și este nevoie de transferul pacientului de la spitalul din Târgu Cărbunești la un alt spital din țară. De fiecare dată când este nevoie, elicopterul SMURD aterizează pe stadion, dar acum a fost acolo un meci de fotbal. Este o chestie prevăzută de regulament. Aterizează și de două ori pe săptămână. În careul de 16 metri sunt coordonatele de aterizare“.

Târgu Jiu există un heliport, care funcționează doar în timpul zilei, pentru că nu există semnalizare luminoasă. În prezent se lucrează la modernizarea heliportului pentru ca elicopterele să poată ateriza și după lăsarea întunericului. De asemenea, când acolo are loc manifestarea „Zilele Orașului“, elicopterul aterizează pe stadion.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite