Istoric din Gorj, la cel mai important congres de istorie de la nivel mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Istoricul Hadrian Gorun va participa la Congresul Internaţional de Ştiinţe Istorice    Foto: Arhivă personală
Istoricul Hadrian Gorun va participa la Congresul Internaţional de Ştiinţe Istorice    Foto: Arhivă personală

Istoricul gorjean Hadrian Gorun, conferenţiar dr. la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, va participa, în perioada 25-27 august, la Congresul Internaţional de Ştiinţe Istorice, cea mai veche şi cea mai importantă manifestare istorică din lume.

Congresul se va desfăşura în oraşul Poznan, din Polonia. 

„Are loc o dată la cinci ani. Prima ediţie a avut loc în anul 1900 la Paris. Manifestarea reuneşte istorici din toată lumea. Voi participa la sesiunea Comisiei de Istorie a Relaţiilor Internaţionale cu o temă despre politica externă a lui Nicolae Ceauşescu. Se numeşte «A fost Nicolae Ceauşescu un neostalinist anti sovietic. Câteva elemente de continuitate şi discontinuitate în politica sa»“, a spus istoricul Hadrian Gorun.

Din România vor participa 22 de istorici universitari şi cercetători. 

Cercetează relaţiile internaţionale

Istoricul Hadrian Gorun a publicat mai multe lucrări în domeniul istoriei relaţiilor internaţionale, ultima fiind „România şi Marele Război. Introducere la o istorie şi teorie a relaţiilor internaţionale“.

De asemenea, în urmă cu mai mulţi ani, acesta a mai publicat o lucrare bazată pe teza de doctorat: „Relaţii politico-diplomatice şi militare ale României cu Franţa în Primul Război Mondial“.

Domeniile de interes ale istoricului sunt istoria relaţiilor internaţionale, Primul Război Mondial, comunismul şi postcomunismul în România. 

Vă recomandăm să citiţi şi 

Mănăstirea Tismana din Gorj şi-a sărbătorit hramul. Slujba, oficiată de Mitropolitul Olteniei

Mihai Alexandru Bratu, cel mai bun olimpic român din istorie la Lingvistică, vrea să studieze în Olanda

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite