Gorjul, pe cale să piardă un investitor important din IT. S-a săturat să aştepte după autorizaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Industrial Gorj urmează să îşi deschidă un punct de lucru în comuna Băleşti Foto: Arhivă
Parcul Industrial Gorj urmează să îşi deschidă un punct de lucru în comuna Băleşti Foto: Arhivă

Judeţul Gorj este pe cale să piardă un investitor important din domeniul IT, pentru că autorizaţiile şi documentele necesare sunt eliberate cu mare greutate şi într-un timp îndelungat de către autorităţi.

Un teren în suprafaţă de zece hectare din comuna Băleşti, de lângă municipiul Târgu Jiu, care este în prezent islaz comunal, urmează să capete statutul de parc industrial. De aproximativ doi ani tot încearcă autorităţile această transformare doar în documente, iar procesul este departe de a se încheia. 

Un investitor din domeniul IT este interesat să preia întreaga suprafaţă şi să dezvolte aici o unitate de înaltă tehnologie. 

„Există negocieri cu un investitor care s-a arătat interesat de întreaga suprafaţă de 10,4 hectare. Nu am libertatea de a discuta despre viitoarea investiţie, dar pot să precizez că este vorba de o activitate de înaltă tehnologie“, a spus Eftemie Popescu, directorul Parcului Industrial Gorj.

„Sperăm să nu-i scadă interesul pentru Gorj“

Investiţia depăşeşte 30 de milioane de euro, iar câteva sute de persoane vor lucra într-o activitate de înaltă calificare în cadrul noii unităţi. S-a încheiat în acest chiar şi un memoriu cu Parcul Industrial Gorj. 

„S-a semnat un memoriu de intenţie, ca primă intenţie, care arată că investiţia se va ridica la peste 30 de milioane de euro, care vor genera 300-400 de locuri de muncă. (...) Ne omoară hârtiile. Sperăm să nu-i scadă interesul pentru judeţul Gorj“, a mai spus Eftemie Popescu.

Între timp, compania a început o investiţie în judeţul Olt, deoarece s-a săturat, probabil, să aştepte transformarea islazului în parc industrial. Aceeaşi societate a deschis recent un centru de date important în localitatea Mischii, de lângă Craiova. 

„Se află în elaborare Planul Urbanistic Zonal“

În momentul de faţă se lucrează la elaborarea Planului Urbanistic Zonal. „Se află în elaborare Planul Urbanistic Zonal, adică schimbarea din păşune şi islaz în zonă industrială, după care urmează să obţinem titlu de parc industrial“, a spus Eftemie Popescu. 

Înainte de acest proces, a fost întocmit studiu de fezabilitate. În acest fel au trecut aproximativ doi ani de la demararea procedurilor de transformare a terenului în parc industrial, doar din punct de vedere birocratic, fără să se amplaseze un stâlp pe acest teren.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ideea unui oltean a salvat ardelenii refugiaţi în Primul Război Mondial. Gorjul a inventat „Timbrul Traian“

O comună din Gorj îşi cumpără dronă din bani europeni. Va fi în dotarea Poliţiei Locale pentru supraveghere

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite