Haită de 13 câini, luată de Poliția Animalelor. Erau ținuți în condiții necorespunzătoare

0
Publicat:

O haită formată din 13 câini care erau ținuți în condiții improprii de către un bărbat din Târgu-Jiu, fără un adăpost corespunzător și fără a le fi acordată asistență medicală, a fost luată de Poliția Animalelor Gorj.

Câinii au fost duși la un padoc Foto: IPJ Gorj
Câinii au fost duși la un padoc Foto: IPJ Gorj

Câinii sunt de rasă metis, brac german și rasă comună. Oamenii legii au constatat că aceștia nu erau ținuți în condiții corespunzătoare.

„La data 1 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, în urma verificărilor efectuate privind respectarea condițiilor de viață și bunăstare ale animalelor cu sau fără deținător, în baza art. 24 din Legea 205/2004 privind protecția animalelor, au emis un ordin de plasare în adăpost în baza căruia au fost ridicate 13 exemplare canine de rasă metis, brac german și rasă comună, aflate în municipiul Târgu Jiu. Animalele erau ținute de proprietar în condiții improprii, fără un adăpost corespunzător și fără a le fi acordată asistență medicală, acestea aflându-se într-o stare necorespunzătoare de sănătate“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Câinii au fost duși la un padoc

Câinii au fost duși într-un padoc, iar proprietarul a fost amendat.

Exemplarele canine au fost plasate într-un adăpost pentru câini cu care Consiliul Județean are încheiat contract de prestări servicii publice de adăpostire a animalelor. De asemenea, proprietarul acestora a fost sancționat pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004, privind protecția animalelor și OUG 155/2001“, a mai transmis Poliția Gorj.

Proprietarul poate să-i recupereze doar dacă le amenajează animalelor condiții corespunzătoare.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite