Femeie paralizată, pusă pe picioare de un medic neurochirurg. „E o neascultătoare, dar și foarte simpatică“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pacientă care era paralizată din cauza unei infecții la coloana vertebrală a fost operată cu succes în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de către medicul neurochirurg Dragoș Coldușu.

Pacienta a început să-și reia viața în mod normal Foto: Facebook/Dragoș Coldușu
Pacienta a început să-și reia viața în mod normal Foto: Facebook/Dragoș Coldușu

Femeia nu se mai putea deplasa, și nici nu mai putea să urineze normal. După operație, viața femeii a început să reintre în normal.

Cazul a fost prezentat de medicul neurochirug pe pagina sa de Facebook.

Pacienta Irod e o neascultătoare, dar, în același timp, foarte simpatică mie (o să vedeți singuri în video ce simpatică e după ce «și-a revenit la viață»). E genul de persoană pe care nu poți să stai supărat chiar dacă nu te ascultă“, a transmis medicul Dragoș Coldușu.   

Femeia suferea de o infecție la coloana vertebrală. Ea nu a ținut cont de recomandările medicului și aceasta s-a agravat, ajungând ca puroiul să apese pe sacul cu nervi.

„Acestei probleme s-a adăugat și o stenoza degenerativă mai veche a canalului lombar, astfel încât s-a produs o gâtuire a nervilor din față, dar și din spate, generând dureri extreme lombare și în membrele inferioare însoțite de amorțeli, paralizii, și imposibilitate la mers. Practic, pacienta nu își mai simțea picioarele și nu mai avea forță în ele, astfel încât era imobilizată la pat și la fiecare minimă mișcare fie de corp sau picioare avea dureri de nesuportat, chiar și sub medicație“a transmis medicul Dragoș Coldușu.   .

Din cauza acestor probleme, femeia nu a mai putut urina, necesitând sondă vezicală.

Operația a fost un succes și pacienta și-a revenit

Pacienta a putut să meargă după operație și să-și reia viața în mod normal.

Am hotărât intervenția chirurgicală la coloana lombară la 2 etaje, care a decurs fără probleme. Postoperator, s-a continuat tratamentul antibiotic și, prin lucrul în echipă, cu participarea dr. Guță Natalia, din punct de vedere medical observăm în video evoluția la trei săptămâni, rezultatele fiind favorabile“, a adăugat medicul neurochirurg.

Acesta a precizat că, la scurt timp, pacienta nu mai prezintă dureri și amorțeli, se poate ridica din pat și se poate deplasa singură, iar parezele de la picioare s-au remis complet.

„De asemenea, după extragerea sondei a putut urina din nou fără probleme. Evident, va continua recuperarea și sper ca, de data aceasta, să asculte recomandările mele, pentru a nu ne întâlni din nou...“, este mesajul transmis de medicul Coldușu.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite