Doi foşti campioni la culturism, reprofilaţi pe videochat, condamnaţi definitiv pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca şi Mihai Feroiu au fost condamnaţi pentru evaziune fiscală  Foto: Arhivă personală
Bianca şi Mihai Feroiu au fost condamnaţi pentru evaziune fiscală  Foto: Arhivă personală

Doi foşti campioni la culturism au fost condamnaţi definitiv pentru evaziune fiscală. Au obţinut venituri considerabile din videochat, dar nu şi-au declarat veniturile.

Doi foşti campioni la culturism, soţ şi soţie, au fost condamnaţi defintiv de Curtea de Apel Craiova pentru evaziune fiscală. Aceştia au obţinut fonduri considerabile din practicarea de activităţi de videochat, dar nu şi-au declarat veniturile la autorităţile financiare, astfel că nu au plătit impozitele aferente. 

Pedeapsa stabilită iniţial de către Tribunalul Gorj a fost menţinută de către Curtea de Apel Craiova. 

Mihai Gabriel Feroiu a fost condamnat la o pedeapsa de 90 zile-amendă penală, iar soţia lui, Bianca, la 120 zile-amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Bianca Feroiu a achitat prejudiciul stabilit de organele de anchetă, în cuantum de peste 177.000 de lei, dar instanţa de judecată a dispus obligarea acesteia să mai achite peste 146.000 de lei, reprezentând dobânzile şi penalităţile aferente prejudiciului principal, iar soţul său a achitat prejudiciul în cuantum de 80.000 de lei, fiind obligat de instanţa de judecată să achite şi penalităţi de peste 77.000 de lei. Instanţa de judecată a hotărât să pună sechestru asupra unor locuinţei şi maşini până la achitarea sumelor. 

 „Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de inculpaţii Feroiu Bianca şi Feroiu Mihai Gabriel, împotriva sentinţei penale nr. 26 din data de 09.02.2022, pronunţată de Tribunalul Gorj, în dosarul nr. 2863/95/2019. Admite apelul Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj împotriva sentinţei penale nr. 26 din data de 09.02.2022, pronunţată de Tribunalul Gorj, în dosarul nr. 2863/95/2019. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi rejudecând, Instituie măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare ale inculpaţilor până la concurenţa sumei acordate părţii civile“, a hotărât Curtea de Apel Craiova. 

Venituri încasate timp de nouă ani

Conform rechizitoriului, cei doi foşti sportivi au încasat în perioada 2009-2017 sume importante de bani din activităţi de videochat, dar nu au achitat impozitele aferente. 

Oamenii legii au stabilit că cei doi primeau periodic sume de bani în euro şi dolari, fără a le declara la organele fiscale. Pentru a intra în direct cu Bianca, utilizatorii unui site de profil achitau un tarif între 3 şi 5 dolari pe minut, iar aceasta primea jumătate din suma încasată.

„Cu ocazia cercetărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul desfăşoară activităţi de tip videochat, folosind username «Nemeth». (...) În ceea ce o priveşte pe inculpata F.B., s-a stabilit faptul că aceasta este soţia numitului F.M.G., deţin mai multe proprietăţi şi este o persoană cunoscută cu preocupări în domeniul serviciilor de tip videochat“, se arată în rechizitoriu. 

Mihai Feroiu a fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv la un control doping

Bianca Feroiu a fost legimitată la Clubul Sportiv Universitatea Cluj şi în 2013 a obţinut titlul naţional la Culturism Senioare, categoria open, şi medalia de aur la culturism senioare-perechi.

Mihai Feroiu a fost suspendat din activitatea sportivă de către Federaţia Română de Culturism şi Fitness, în 2009, după ce a fost depistat pozitiv la un control doping.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Complexul Energetic Oltenia a cumpărat certificate de dioxid de carbon în sumă de aproape 190 milioane de euro

Meniu cu mâncăruri tradiţionale pentru pacienţii internaţi de Paşte în Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite