Doar un singur angajat la parcul fotovoltaic de la Turburea, la construcţia căruia 100 de oameni au fost prinşi muncind la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul parcului fotovoltaic construit în comuna Turburea îşi desfăşoară activitatea doar un singur angajat, spre dezamăgirea autorităţilor locale.

Investitorul ceh promisese autorităţilor locale că va crea zece locuri de muncă,. 

„S-a realizat un parc fotovoltaic pe raza localităţii şi am stat de vorbă cu investitorul care mi-a spus că vor fi zece locuri de muncă. Timp de un an de zile, la construcţia parcului au fost 100 de oameni care au lucrat. M-am gândit că s-a creat o situaţie favorabilă pentru comună. După finalizarea investiţiei, doar un singur angajat deserveşte parcul fotovoltaic. Este o dezamăgire mare, pentru că mă gândeam că vor fi zece oameni care vor lucra“, a spus primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă. 

Investiţia este realizată de un întreprinzător din Cehia.

100 de persoane prinse în timp ce munceau la negru la construcţia parcului

Parcul fotovoltaic de la Turburea s-a mai aflat în centrul unui scandal de proporţii. Aproape o sută de oameni au fost găsiţi, în primăvara anului 2013, în timp ce lucrau fără forme legale la construcţia parcului. 

Oamenii prinşi la muncă fără forme legale au spus că au venit să susţină o probă de lucru. La faţa locului au venit  zeci de poliţişti şi jandarmi, pentru ca cei găsiţi la lucru să nu părăsescă zona.

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite