Companie din Ucraina, pe cale să îşi relocheze producţia în Târgu Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Investitorul din Karkov vrea să îşi mute activitatea în Târgu Jiu Foto: Arhivă Adevărul
Investitorul din Karkov vrea să îşi mute activitatea în Târgu Jiu Foto: Arhivă Adevărul

O companie ucraineană din domeniul sistemelor de irigaţii care activa în zona Harkov din Ucraina se află în negocieri pentru închirierea unor hale pe o perioadă lungă în municipiul Târgu Jiu, în vederea mutării activităţii de producţie.

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, spune că investiţia are şanse mari de realizare şi pot fi înfiinţate sute de locuri de muncă. 

„Este un investitor puternic care caută un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii pe care o desfăşura în Ucraina înainte de începerea războiului. Există discuţii de mai mult timp şi acestea avansează. Discuţii au avut loc şi la sediul Primăriei Târgu Jiu cu cel care va pune la dispoziţie spaţiul pentru a se putea dezvolta o astfel de afacere. Investitorul are tot sprijinul nostru pentru a-şi reloca activitatea în municipiul Târgu Jiu“, dă asigură primarul Romanescu. 

Găsirea personalului calificat, o problemă 

O problemă va fi găsirea forţei de muncă, deoarece mulţi investitori se plâng de lipsa de personal calificat. „Dacă va oferi salarii nete de peste 3.000 de lei, atunci va găsi personal care să muncească. Din câte am înţeles, va fi nevoie de câteva sute de salariaţi pentru a lucra în cadrul acestei companii“, a mai spus primarul.

Halele trebuie modificate 

Discuţiile pentru ca investitorul din Ucraina să îşi mute activitatea în municipiul Târgu Jiu au fost iniţiate de către deputatul PNL de Gorj Gheorghe Pecingină. Acesta a precizat că sunt discuţii avansate privind închirierea halelor pe o perioadă de zece ani. 

„Compania din Ucraina este interesată să îşi reloce activitatea în Târgu Jiu şi sunt negocieri cu proprietarii halelor, care trebuie modificate în vederea desfăşurării activităţii specifice. Negocierile merg într-o direcţie bună. Am înţeles că se doreşte ca halele să fie închiriate pe o perioadă mai lungă, de zece ani. Eu nu particip la aceste discuţii, deoarece sunt legate de bussiness“, a afirmat parlamentarul.

Vă recomandăm să citiţi şi 

UPDATE Incendiu la liftul din Spitalul Judeţean de urgenţă Târgu Jiu. Zeci de persoane au fost evecuate

Dosar penal făcut la Gorj pentru un patron de balastieră

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite