Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan nu se mai închide în funcție de perioada calendaristică, ci de vreme

0
Publicat:

Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan, cele mai înalte drumuri din România, nu se va mai închide în funcție de perioada calendaristică, ci de condițiile de circulație.

Transalpina este un drum care atrage turiștii ca un magnet Foto: Arhivă
Transalpina este un drum care atrage turiștii ca un magnet Foto: Arhivă

Până acum, circulația pe cele mai înalte drumuri din România, Transalpina și Transfăgărășan, se închidea la începutul lunii noiembrie, potrivit unor reglementări ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acum, reprezentanții CNAIR au transmis că Transalpina și Transfăgărășan vor rămâne deschise atât timp cât vremea va fi bună.

Regulamentul de funcționare s-a schimbat, astfel că nu mai este obligatorie închiderea, la sfârșitul lunii octombrie, a tronsoanelor înalte Piscul Negru, Bâlea Lac, Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan, respectiv Rânca-Obârșia Lotrului, de pe Transalpina.

Transalpina este verificată zilnic

Potrivit reprezentanților CNAIR, în fiecare dimineață, pe Transalpina se fac verificări. „Cel mai important pentru sunt condițiile de siguranță ale participanților la trafic. În fiecare zi, efectuăm revizie cu un utilaj echipat cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Utilajul este pregătit să intervină dacă este nevoie. Până acum nu a fost nevoie să intervenim. În momentul în care se constată că există un risc pentru participanții la trafic, se va lua decizia închiderii circulației. Facem apel la conducătorii auto să respecte programul de acces pe Transalpina, între orele 8.00 și 20.00“, a spus Cristi Tudor, reprezentant al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Transalpina are o lungime de 150 de kilometri

Transalpina este unul dintre cele mai importante drumuri turistice din România, alături de Transfăgărășan. Și turiștii străini sunt îndrăgostiți de Transalpina, astfel că pot fi întâlniți în număr mare, atunci când circulația se reia pe tot tronsonul.

Drumul are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, și ajunge în localitatea Sebeș, din Alba. Transalpina străbate patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Traversează Munții Parâng de la sud la nord.

Drumul a fost construit de romani, în urmă cu peste 2000 de ani, numele de Transalpina fiind din acele vremuri, dar mai este denumit și Drumul Regelui, deoarece a fost restaurat la ordinul Regelui Carol al II-lea, în perioada în care șeful Guvernului era gorjeanul Gheorghe Tătărăscu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite