Majoritatea accidentelor de pe Transalpina sunt provocate de motocicliști care intră în parapete, „furați“ de peisaj

0
Publicat:

În cele mai multe dintre accidentele care au loc pe Transalpina, una dintre cele mai vizitate șosele montane din România, care îi atrage pe turiști ca un magnet, sunt implicați motocicliști, mulți dintre ei fiind străini.

În cele mai multe accidente sunt implicați motocicliști Foto: motobikes.ro
În cele mai multe accidente sunt implicați motocicliști Foto: motobikes.ro

Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj și președintele Salvamont România, spune că motocicliștii sunt atrași, probabil, de peisajele frumoase și se trezesc în parapetele de pe marginea drumului.

Vin foarte mulți turiști pe Transalpina și asta ne bucură, dar, din păcate, se întâmplă și accidente. Avem foarte multe cazuri cu turiști care nu sunt atenți, probabil că se uită la peisaje, și ajung cu motocicletele în parapet. Avem un accident sau două pe săptămână în care sunt implicați motocicliști. Pierd controlul și intră în parapet. În general, în astfel de evenimente sunt implicați motocicliști din străinătate“, a spus Sabin Cornoiu.

Polițiștii rutieri susțin că accidentele de acest fel se petrec pentru că turiștii aflați pe motociclete nu cunosc traseul și nu adaptează viteza.

Problema este că acești motocicliști nu cunosc configurația drumului și ajung să piardă controlul, mai ales în viraje. În urmă cu puțin timp, un cetățean italian a fost rănit într-un accident, după ce a intrat cu motocicleta în parapet. A fost transportat la spitalul din Novaci“, a spus un polițist rutier.

Este cel mai înalt drum din România

Transalpina este cel mai înalt drum din România, ajungând la 2.145 de metri, în pasul Urdele. Peisajele de poveste atrag mulți vizitatori.

Drumul are o lungime de aproximativ 150 de kilometri. Pornește din localitatea Bengești Ciocadia, din județul Gorj, ajunge, apoi, în Rânca, la o altitudine de 1.600 metri, traversează Munții Parâng și se termină în localitatea Sebeș, din județul Alba.

Atracția principală de pe Transalpina este stațiunea Rânca, unde sunt sute de spații de cazare, piste de schi, de tubing, un parc de aventură și posibilități de practicare a drumețiilor montane.

Stâna Ștefanu a devenit, de asemenea, un loc de atracție, pentru că turiștii pot să mănânce produse tradiționale. Totodată, lacul Oașa este un alt loc preferat de turiști. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite