Candidatul cotat cu cele mai mari şanse la Primăria Târgu-Jiu, în vizorul DNA pentru o tranzacţie imobiliară dubioasă cu un om de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul cotat cu cele mai mari şanse de a ocupa un nou mandat de primar în fruntea municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, primarul în funcţie, totodată preşedintele PSD Gorj, este cercetat într-un dosar penal de DNA.

Obiectul acestuia constă într-o tranzacţie imobiliară între fiica edilului şef şi omul de afaceri, Constantin Lungu, care între timp a decedat. Astfel, fiica primarului şi soţul acesteia au cumpărat de la un om de afaceri o casă de vacanţă în zona Rânca, la un preţ mult mai mic faţă de suma cu care acesta achiziţionase imobilul. De asemenea, firma afaceristului a avut mai mult contracte cu Primăria Târgu-Jiu, dar mai ales cu societatea care furnizează apa potabilă, unde Consiliul Local Târgu Jiu este acţionar.

Primarul Florin Cârciumaru este în funcţie din anul 2000 şi candidează pentru cel de-al cincilea mandat.

Contracte de aproape 8 milioane de euro

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie, la începutul acestui an, cu privire la posibila săvârşire de către Florin Cârciumaru a infracţiunii asimilată infracţiunilor de corupţie precum şi a infracţiunii de conflict de interese. Potrivit ANI, în calitate de ordonator de credite, Cârciumaru a semnat mai multe documente în beneficiul SC PRES SANITAS SRL Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, Eugenia Florinela Călinoiu (fostă Cârciumaru), a achiziţionat, în anul 2010, prin mandatar Florin Cârciumaru, un imobil la preţul de 70.200 de lei. Imobilul fusese achiziţionat anterior, în anul 2007, de această societate comercială cu preţul de 270.000 de lei. Este vorba de o pensiune în Rânca. Primarul Florin Cârciumaru a declarat că ar fi fost achiziţionată din banii primiţi ca dar de nuntă de către fiica şi ginerele său.

Conform oamenilor legii, firma PRES SANITAS a avut încheiate contracte cu Primăria Târgu Jiu în valoare de peste 7,7 milioane de euro.

Mai puteţi citi:

Viceprimarul din Băicoi, în vizorul ANI, după ce sora, cumnatul şi soţia au beneficiat de contracte cu statul

Târgu-JiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite