Canapele și saltele aruncate în pădurile din Rânca și pe marginea Transalpinei. De unde provin cele mai multe deșeuri FOTO

0
Publicat:

Zeci de voluntari care au strâns sâmbătă, 13 aprilie, gunoiul din pădurile din zona Rânca au rămas surprinși de ceea ce au putut să găsească.

O canapea a fost aruncată pe marginea celui mai înalt drum din România Foto: Alin Ion
O canapea a fost aruncată pe marginea celui mai înalt drum din România Foto: Alin Ion

Pădurile din Rânca au fost luate la „puricat” de zeci de voluntari. Aceștia au găsit PET-uri, mobilier, ambalaje, anvelope ori materiale de construcţii.

Cea mai mare parte a deșeurilor provin de la unii proprietari de cabane, case de vacanță și pensiuni din zonă, care în acest fel doresc să aducă turiști în Munții Parâng și să promoveze zona. Voluntarii au găsit chiar televizoare, saltele sau canapele. Unele erau aruncate chiar pe marginea Transalpinei.

Mai multe saltele au fost găsite aruncate în pădure Foto: Alin Ion
Mai multe saltele au fost găsite aruncate în pădure Foto: Alin Ion

Unul dintre voluntari a propus ca cei care aruncă deșeurile în natură să fie identificați și să li se ducă înapoi deșeurile: „Trebuie făcut ceva. La anul, dacă mai găsim saltele aici în zonă, trebuie identificaţi de la care au fost şi le ducem la uşă. «Ăsta e gunoiul dumneavoastră. Muntele vă refuz㻓.

„Sunt clar de la cabanieri“

Gunoaiele erau aruncate printre brândușe, imaginea fiind dezolantă.

„Am găsit un vas de toaletă, cutie de vopsea cu pensulă în ea. Deci sunt clar de la cabanieri“, a precizat un alt voluntar.

Participanții la acțiunea de ecologizare s-au arătat revoltați de ce au găsit în pădure. „Am găsit foarte multe gunoaie. Este frumos să postăm pe rețelele sociale zăpada şi muntele cât e de înalt şi de frumos, dar aruncăm printre brazii ăştia minunaţi maşini de gunoaie“.

Cei aproximativ 30 de voluntari care au participat la acțiunea de ecologizare din Rânca au primit cazare pentru două nopți la Rânca, precum și acces la o piscină interioară și saună.

„Am susținut acțiunile de ecologizare și ne dorim să avem o zonă curată. La străzile principale, eu cu angajații mei facem în fiecare an acțiune de salubrizare, dar în păduri este accesul mai dificil. Este greu să strângi deșeurile din pădure“, a spus Lucian Spafiu, proprietarul pensiunii.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite