Primul centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar de la Târgoviște

0
Publicat:

Finanțat prin PNRR, cu o valoare de peste 5 milioane de lei, acest centru este realizat cu ajutorul fondurilor nerambursabile. Oricine poate aduce acolo biodeșeuri sau alte deșeuri voluminoase.

Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar Târgoviște. FOTO C.S.
Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar Târgoviște. FOTO C.S.

De asemenea, sunt permise deșeurile textile, deșeurile din lemn, mobilierul uzat, deșeurile din anvelope, deșeurile de echipamente electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase, deșeurile de cadavre de animale mici, deșeurile de grădină, deșeurile din construcții și demolări.

Primul Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar din Târgoviște este în curs de construcție pe Șoseaua Găești. Proeictul are o valoare de peste 5 milioane de lei și va avea o suprafață de aproximativ 2.500 mp.

Aici vor fi aduse toate deșeurile care nu pot fi colectate în acele pubele de mici dimensiuni. Vorbim de exemplu despre deșeurile din construcții. Locația centrului este cu acces dinspre Șoseaua Găești, într-o zonă nepopulată, pentru că acestea sunt regulile. Este o investiție utilă de care municipiul Târgoviște avea nevoie și o investiție prin care răspundem unor necesități deosebite”, a precizat primarul Cristian Stan.

Valoarea finanțării europene este de 4.558.786, 51 lei, integral nerambursabilă, accesată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 3 – Managementul deșeurilor, Investiția I1.

Sperăm că într-un termen cât mai scurt să avem acest centru. Vor fi containere frigorifice care vor prelua aceste deșeuri, după aceea vor fi valorificate, neutralizate în funcție de natura lor. Containerele care vor fi instalate aici în număr de 13, pe fiecare categorie de deșeuri, se achiziționează la nivel național și sper să le avem cât mai repede”, a mai spus primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Colectarea selectivă a deşeurilor în Dâmboviţa, proiect de 350 milioane de lei

Colectarea selectivă a deşeurilor intră într-o nouă etapă, în judeţul Dâmboviţa. Un amplu proiect, în valoare de 350 de milioane de euro, a demarat la 1 martie 2022.

Contractul de colectare a deşeurilor din judeţul Dâmboviţa este încheiat cu societate Supercom pentru o perioadă de opt ani. 

Flota de maşini şi autospeciale destinate ridicării gunoiului. FOTO: CJ Dâmboviţa
Flota de maşini şi autospeciale destinate ridicării gunoiului. FOTO: CJ Dâmboviţa

Colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare din mediul urban şi rural şi zonele de blocuri să fie dotate cu recipiente pe culori: galben, pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal, şi albastru, pentru deşeurile de hârtie şi carton. 

Consiliul Județean Dâmboviţa anunţă că sticla se va precolecta în recipienţi de tip clopot. În eurocontainerele negre se vor depozita deşeurile menajere.

Vorbim de o flotă de 120 de maşini şi autospeciale destinate îndeplinirii obligaţiilor asumate, colectării şi transportului separat al deşeurilor începând cu 1 martie 2022. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite