Călinoiu va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva conducerii Prefecturii Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Călinoiu a declarat că va depune o plângere penală împotriva conducerii Prefecturii Gorj, pentru  Ordinul prin care a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. În plus, în aceste zile trebuie să se judece şi contestaţia depusă de la Secţia de Contencios Administrativ a Tribunalului Gorj.

Ion Călinoiu a anunţat că s-a adresat instanţei de judecată şi că va depune o plângere penală împotriva celor care au luat decizia revocării sale din funcţie: 

„Am depus contestaţie de suspendare şi anulare a ordinului şi voi face şi plângere penală pentru abuzul cras în serviciu săvârşit de prefectul de Gorj. Este o execuţie mai mult decât politică”. Acesta spune că PNL ar fi făcut presiuni în vedere înlocuirii sale din funcţie. 

„Ordinul prefectului 108 a intrat în circuitul civil“

Liviu Diaconescu, şeful structurii juridice din Prefectura Gorj, susţine însă că ordinul nu putea fi revocat de instituţia care l-a emis, pentru că deja a produs efecte: „Am constatat că Ordinul prefectului 108 a intrat în circuitul civil, fiind comunicat atât domnului preşedinte, cât şi Consiliului Judeţean şi a produs efecte prin vacantarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean, drept urmare suntem în imposibilitatea revocării unui asemenea act administrativ, instanţa de judecată fiind singura în măsură să se pronunţe asupra legalităţii ordinului”.

,

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite