Bătrâna angajată la 83 de ani la grădiniţă a fost concediată după apariţia cazului în presă. „Nu mai putea fi păstrată“

0
0
Sofia Chiţorana muncit peste 40 de ani la grădiniţă
Sofia Chiţorana muncit peste 40 de ani la grădiniţă

Sofia Chiţoran, femeia în vârstă de 83 de ani angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, din municipiul Motru, a fost concediată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pe motiv că este prea bătrână.

Bătrână avea un contract de două ore pe zi la grădiniţa din localitatea gorjeană Leurda. Ea venea în fiecare dimineaţă la ora 5.00, făcea focul în sobă şi se ocupa de curăţenie în sala de clasă şi în curtea grădiniţei. Cazul exemplar de hărnicie şi devotament al bătrânei de 83 de ani a fost prezentat la sfârşitul lunii martie în mass-media.

„Inspectorul general ştia de situaţia aceasta. Săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiţii legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Cosmin Morega, viceprimarul oraşului Motru, se declară dezamăgit de măsura care a fost luată: „Nu este o măsură morală. În primul rând, bătrânica va avea de suferit. La vârsta ei, să primească o astfel de veste nu este aşa de uşor. Mă simt şi vinovat pentru că eu i-am făcut publică povestea. Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat. Iniţial, am crezut că e păcăleală de 1 aprilie“. 

Sofia Chiţoran câştiga 440 de lei ca femeie de serviciu, la care se adăuga pensia de 600 de lei pentru că a muncit la CAP. Bătrâna lucra ca femeie de serviciu din anul 1979.

Deşi mai mulţi români s-au arătat interesaţi să doneze bani în contul bătrânei după debutul scandalului, ea şi fiul ei au declarat pentru „Adevărul“ că nu doresc să fie ajutaţi financiar.

Citeşte şi

VIDEO Femeia cu suflet mare rămasă să lucreze la grădiniţă chiar şi la 83 de ani. „Nu vin tinerii în locul meu pe leafă mică“

Cine a luat decizia concedierii bătrânei de 83 de ani de la grădiniţă. Oficialii Casei de Pensii spun că motivul invocat e greşit

Târgu-Jiu


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri