Bacalaureat 2016. Elev: „Subiectele au fost mai uşoare faţă de anul trecut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacalaureat 2016. Astăzi a avut loc prima probă scrisă de la examenul de bac 2016, la limba şi literatura română.

Andrei Ionuţ a ieşit printre primii din centrul de examinare de la Liceul nr.2 din Târgu Jiu. Acesta spune că subiectele nu au fost dificile, dar subiectul III i-a ridicat unele probleme: „Au fost subiecte uşoare. Nu a fost ceva dificil. Am avut romanul interbelic. La subiectul trei nu am ştiut foarte bine, dar în rest m-am descurcat. Sper să obţin nota 7“.

image

Bacalaureat 2016: „Aş vrea să merg la o şcoală post-liceală“

Ionuţ Corea, absolvent al profilului electronică şi automatizări, a spus că subiectele au fost mai uşoare faţă de anul trecut:

„Subiectele au fost mai uşoare faţă de anul trecut. A fost aproximativ bine. Sper să obţin nota 6. Aş vrea să merg la o şcoală postliceală“.

Unii dintre candidaţii care au ieşit mai repede îşi aşteptau colegii: „Credeam că ai adormit. Nu mai veneai... Mi s-a uscat gura. Hai să mergem la o bere“.

Bacalaureat 2016: Un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă

Un candidat de la Centrul de examinare de la Colegiul Tehnic nr. 2 a fost eliminat pentru tentativă de fraudă. La prima probă s-au înregistrat 163 de absenţi. În judeţul Gorj sunt zece centre de examinare, dintre care trei în afara municipiului Târgu Jiu: la Turceni, Motru şi Novaci. 3058 de candidaţi au fost prezenţi. 2724 au susţinut examenul la profilul real, iar 497 la cel uman. 

Rezolvarea subiectelor la proba de Limba şi literatura română

   

La profilul Real, la Subiectul I, elevii au primit un text la prima vedere din piesa de teatru „Madona” de Tudor Muşatescu.

La Subiectul II, absolvenţii de clasa a XII-a au de realizat un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viaţa tinerilor. Subiectul III se referă la viziunea despre lume şi viaţă într-un roman interbelic.

La profilul Uman, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe din piesa de teatru „Citadela sfărâmată” a lui Horia Lovinescu, în timp ce la Subiectul II, elevii au avut de realizat un text despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.

La Subiectul al III-lea, elevii au primit caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic studiat.

SUBIECTE REAL

image

   

image

   

SUBIECTE UMAN

image
image
Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite