Anchete după moartea unei paciente de 45 de ani, în operație, la spitalului din Târgu Jiu

0
Publicat:

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Gorj și Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu au deschis anchete, după decesul unei paciente în vârstă de 45 de ani pe masa de operație.

Poliția și o comisie a spitalului din Târgu Jiu cercetează decesul pacientei FOTO Spitalul Tg. Jiu
Poliția și o comisie a spitalului din Târgu Jiu cercetează decesul pacientei FOTO Spitalul Tg. Jiu

Dumitru Vienescu, directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a declarat că a fost demarată o anchetă internă, precum și o cercetare de către poliție: 

„Este un eveniment regretabil ceea ce s-a întâmplat. În urma inițierii unei anestezii, pacientul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. La nivelul Spitalului a fost constituită comisia de analiză a acordării asistenței medicale, cât și a respectării ghidurilor protocoalelor și procedurilor medicale. Vom vedea ce s-a întâmplat“, a precizat Dumitru Vienescu la o emisiune de la postul 1 Plus Tv.

Acesta a mai precizat că s-au transmis probe la Institutul de Medicină Legală Craiova, cât și la „Mina Minovici“ București, de unde se așteaptă rezultatele: „Am văzut și rezultatul necropsiei, în care se spune că pacienta a suferit o insuficiență respiratorie acută. Urmează ca acest rezultat să fie coroborat cu probele histopatologice care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală Craiova, cât și la „Mina Minovici“ București“

Pacientei urma să-i fie extirpată o tumoare aflată în cerul gurii

Potrivit acestuia, intervenția urma să aibă loc la Compartimentul de Chirurgie Buco-Maxilo-facială, pacientei urmând să-i fie extirpată o tumoră aflată în cerul gurii: „Pacientei i s-a explicat de către medicul anestezist asupra riscurilor antesteziei și chiar de deces și și-a asumat în scris“.

Au fost sesizate și alte instituții

Direcția de Sănătate Publică și Autoritatea Națională de Management al Calității au fost sesizate în legătură cu acest caz.

Am adus la cunoștință tuturor instituțiilor abilitate, inclusiv poliției, care a deschis un dosar penal. A fost informată Direcția de Sănătate Publică și Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, pentru că avem aceste obligații“, a explicat Dumitru Vienescu.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite