Cămin de bătrâni amenajat într-o fostă școală de instruire a jandarmilor români

0
Publicat:

Autoritățile din orașul Bumbești Jiu, din județul Gorj, vor să amenajeze un cămin pentru persoanele vârstnice în fosta unitate de perfecționare și instruire a jandarmilor români care a funcționat în localitate.

Autoritățile vor să amenajeze cămin de bătrâni în fosta școală a jandarmilor Foto: jienii.ro
Autoritățile vor să amenajeze cămin de bătrâni în fosta școală a jandarmilor Foto: jienii.ro

Primarul orașului Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, a spus, la o emisiune de la Radio Accent, că autoritatea locală a reintrat în posesia imobilului și a terenului aferent, iar mai mulți cetățeni au făcut solicitări în acest sens: „La insistențele și sugestiile cetățenilor, după ce am preluat un patrimoniu care a fost transferat în proprietatea statului și administrarea Ministerului de Interne și timp de câțiva ani a funcționat o Școală de perfecționare a jandarmilor, după ne-am redobândit acest drept de proprietate asupra acestor spații, ne-am gândit să facem un așezământ pentru persoanele vârstnice, adică un cămin de bătrâni“.

Primarul orașului Bumbești Jiu, aflat la intrare în Defileul Jiului, a spus că în incinta fostei școli de instruire a jandarmilor se află și o suprafață de teren, care poate fi amenajată: „Acolo este o disponibilitate destul de mare de spații, chiar teren aferent, și cred că va fi cu un impact deosebit un proiect de acest fel“.

Cămin cu două niveluri de confort

Edilul șef din Bumbești Jiu spune că intenția este de a amenaja căminul de bătrâni pe două niveluri de confort: „Ne-am gândit să facem un cămin pentru persoanele vârstnice pe două paliere de confort, adică și cetățeanul care are o pensie modestă, de 2.000-2.500 lei să poată accesa acest servicii, dar să facem și palier de conform ridicat pentru persoanele care au anumite venituri sau aparținătorii să poată plăti o anumită sumă, pentru condiții deosebite. Este mare nevoie de astfel de stabilimente“.

La începutul lunii iunie 2019 a fost emisă o Hotărâre de Guvern prin care clădirile în care a funcționat Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi „Gheorghe Magheru“ Bumbești Jiu au trecut în patrimoniul primăriei. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite