Alegeri locale 2024 În sacul cu buletine de vot pentru președintele Consiliului Județean Gorj au fost găsite alte voturi

0
Publicat:

Continuă seria neregulilor grave de la alegerile locale din data de 9 iunie din Gorj. Buletinele de vot de la secția de votare nr. 6 Târgu Jiu pentru președintele Consiliului Gorj sunt de negăsit.

Sacul cu buletine conținea alte voturi
Sacul cu buletine conținea alte voturi

Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr.1 Târgu Jiu a admis contestația depusă de PNL pentru renumărarea voturilor de la această secție, după ce în dreptul candidatului PNL sunt trecute doar 6 voturi, iar la UDMR erau 163, în condițiile în care în Târgu Jiu sunt foarte puține persoane de etnie maghiară.

După ce tirul în care se află sacii a fost desigilat, a urmat ore întregi de căutare a sacului, însă în cel cu buletine pentru președintele Consiliului Județean erau alte voturi.

Având în vedere faptul că în sacul etichetat de către membrii Biroului Electoral al Secției de votare nr. 6 cu mențiunea «PCJ» au fost găsite doar buletinele de vot anulate și neîntrebuințate cu majoritate de voturi în ședință din 13.06.2024 membrii Biroului Electoral de Circumscripție Municipală Târgu Jiu nr.1 au hotărât să procedeze la ridicarea și celorlalți saci predați de Biroul Electoral al Secției de Votare nr.6 Târgu Jiu pentru a se renumăra voturile valabile exprimate la alegerile locale din 9 iunie 2024 pentru Președintelui Consiliului Județean exprimate în secția de Votare 6, operațiune ce se va desfășura la sediul Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr.1 Târgu Jiu. Sacii cu buletine de vot vor fi preluați/predați de membrii Biroului Electoral al Secției de Votare nr.6, însoțiți de un membru al Biroului Electoral de Circumscripție municipală nr.1 Târgu Jiu, sub pază asigurată de IJJ Gorj“, se arată într-un comunicat al Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr.1, care a mai decis ridicarea celorlalți saci de la Secția 6 pentru căutarea voturilor pentru Președintele Consiliului Județean Gorj. 

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite