A fost stabilită cauza morții bebelușului în vârstă de o lună, adus în stop cardio-respirator la Spitalul de Urgență Târgu Jiu

0
Publicat:

Cauza decesului bebelușului în vârstă de o lună care a murit la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost o malformație congenitală.

Foto: Bebelușul a murit din cauza unei malformații Pixabay
Foto: Bebelușul a murit din cauza unei malformații Pixabay

„Potrivit reprezentanților Serviciului de Medicină Legală Gorj, rezultatul necropsiei a arătat că decesul sugarului a fost cauzat de o insuficiență cardio-respiratorie acută care a apărut ca urmare a unor malformații congenitale la nivelul intestinului subțire și intestinului gros, în evoluție cu o peritonită“, au transmis reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Bebelușul a fost adus în stop cardio-respirator

Bebelușul în vârstă de numai o lună a fost adus, în dimineața zilei de miercuri, 22 mai, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, bebelușul a murit.

La Camera de Gardă Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, în jurul orei 08:00, s-a prezentat, cu mijloace proprii, de la domiciliu, o familie cu un sugar în vârstă de o lună, aflat în stop cardio-respirator. S-au început manevrele de resuscitare, conform protocolului medical, de către o echipă formată din medici de specialitatea pediatrie, ATI, cardiologie. Sugarul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. În cursul zilei de mâine va fi efectuată necropsia, al cărei rezultat va fi comunicat. Au fost anunțate Serviciul de Medicină Legală, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj și Direcția de Sănătate Publică Gorj“, a transmis conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de personalul Spitalului Județean de Urgență cu privire la faptul că la această unitate medicală a decedat un bebeluș, în vârstă de o lună. Din primele verificări efectuate de polițiști, nu au fost identificate urme de violență pe cap, trunchi sau membre. În acest caz, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă“, conform Poliției Gorj.

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite