VIDEO Manelistul Dani Mocanu nu scapă de probleme. Procurorii DIICOT au trimis în judecată dosarul în care acesta este acuzat de proxenetism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2011 - 2017, Ionel Anton a constituit gruparea infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi suspecţi, precum şi alte persoane cercetate în Marea Britanie.
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2011 - 2017, Ionel Anton a constituit gruparea infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi suspecţi, precum şi alte persoane cercetate în Marea Britanie.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Dâmboviţa au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a manelistului Dani Mocanu, alături de Ionel Anton zis 'Lupu', Florin Anton, Ionuţ Vişinescu, Marian-Ionel Tătărăscu, Romario Mocanu, Ionuţ-Alexandru Oţelea, Stelian Bolboaşă, Marius Constantin Anghel, Gheorghe Anton şi Ioana Anton.

Cu toţii sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani. Potrivit acuzaţiilor, aceştia ar fi condus o reţea de prostituate de lux, provenite din România, ce funcţiona în capitala Marii Britanii, Londra.

Potrivit unui comunicat remis presei de către DIICOT, Biroul Teritorial Bâmboviţa, „începând cu anul 2011 şi până în septembrie 2017, inculpatul Anton Ionel a iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat la care au aderat inculpaţii Anton Florin, Tătărăscu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Vişinescu Ionuţ, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin precum şi alţi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activităţi infracţionale, acţionând în mod coordonat în vederea săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi spălare a banilor pe teritoriile României şi Marii Britanii”.

Potrivit acuzaţiilor aduse de către procurori, tinerele racolate de către inculpatul Anton Florin practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care erau supravegheate şi protejate de către oamenii de încredere ai inculpatului. „Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar şi ale altor membri, deschise la unităţi bancare din Marea Britanie. Sumele de bani obţinute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societăţile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar şi personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România-Marea Britanie”, se arată în rechizitoriul acuzării.


Conform cercetărilor în acest dosar, procurorii suţin că liderul acestui grup infracţional, Anton Ionel, a fost ajutat în activitatea de spălare de bani de proprii părinţi, care şi-au atribuit bunurile achiziţionate din banii proveniţi din activităţile ilicite. Aceştia din urmă au fost şi ei trimişi în judecată. 

„Din cercetările efectuate în cauză a reieşit că inculpatul Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracţională de spălare a banilor de către fratele său, inculpatul Anton Florin dar şi de părinţii săi, inculpaţii Anton Ioana şi Anton Gheorghe, persoane care şi-au atribuit în proprietate bunuri achiziţionate de către liderul grupării din banii proveniţi din activităţile ilicite, cunoscând provenienţa acestor sume de bani, un rol foarte important în coordonarea activităţii de spălare a banilor având-o de fapt fratele său, inculpatul Anton Florin”, susţin procurorii DIICOT.

Conform rechizitoriului întocmit de către procurori, în scopul determinării facile la practicarea prostituţiei şi pentru asigurarea „loialităţii” tinerelor faţă de membrii grupării, „aceştia au iniţiat şi au menţinut aparente relaţii de iubire după metoda cunoscută „lover-boy”, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp şi de a obţine sume cât mai mari de bani”.

Astfel, conform acuzaţiilor de la dosar, „în vara anului 2016, inculpatul Anton Ionel a intrat în relaţii infracţionale cu  inculpatul Mocanu Daniel şi fratele acestuia,inculpatul  Mocanu Nando- Ionuţ, ambii fiind implicaţi în activităţi de proxenetism. Astfel, inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat inculpatului Anton Ionel o persoană de sex feminin, cetăţean român cu domiciliul în Republica Moldova, ce anterior practicase prostituţia în Dublin, Irlanda, şi care mai apoi, la sfârşitul anului 2016, a practicat prostituţia sub protecţia grupării într-una dintre locaţiile închiriate din Londra. S-a reţinut că inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat  periodic prostituate de lux inculpatului Anton Ionel, pentru a întreţine raporturi sexuale,  o parte din sumele de bani revenind inculpatului Mocanu Daniel”.

Dosarul a intrat pe rol la Tribunalul Dâmboviţa.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite