Ursoaică şi un pui, ucişi de un tren marfar, pe ruta Buciumeni - Pietroşiţa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ursoaica lovita de tren

Dacă nu sunt ucişi de braconieri, sunt călcaţi de tren. După ce, săptămâna trecută, doi urşi au fost braconaţi, luni, o ursoaică cu doi pui au fost loviţi de un tren de marfă. Evenimentul s-au petrecut între localităţile Buciumeni şi Pietroşiţa.

Din nefericire, ursoaica şi un pui, de aproximativ 6 luni, au decedat, iar celălalt pui, care a scăpat cu viaţă, a fugit în pădure. 

Trenul nu a avut întârzieri, continuându-şi drumul. Jandarmii s-au deplasat la locul incidentului pentru a asigura zona şi a sprijini autorităţile locale competenţe. 

Cele două animale au fost luate şi îngropate de către lucrătorii gărzii de Mediu.

Zona este una submontană şi nu e ceva neobişnuit că urşii să coboare în căutare de hrană, în anii trecuţi cauzând distrugeri şi chiar şi victime. Faptul că oamenii au ajuns din ce în ce mai mult în habitatul lor natural îi face să coboare şi să caute hrană în alte locuri, chiar şi cele populate. 

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a petrecut evenimentul. 

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comunei Buciumeni, satul Dealul Mare, o ursoaică şi un pui de urs în vârstă de aproximativ 6 luni, au fost loviţi mortal de un tren industrial ce transporta materie primă. Se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

CJSU Dâmboviţa a declarat risc mediu de pericol privind apariţia unui urs în Pucheni

O altă comună, vizitată de o ursoaică. Sătenii din Pucheni se baricadează în case

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite