CJSU Dâmboviţa a declarat risc mediu de pericol privind apariţia unui urs în Pucheni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urs FOTO Pixabay

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa a emis, marţi, o hotărâre prin care declară risc mediu de pericol privind apariţia unui urs în localitatea Pucheni.

‘Se constată încadrarea situaţiei privind apariţia speciei ursului brun la UAT (unitatea administrativ-teritorială, n.r.) Pucheni la un nivel de risc mediu (…). Se aprobă următoarele măsuri la nivelul UAT Pucheni: de monitorizare a situaţiei de către Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi de informare de îndată a instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acesteia; de prevenire, prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populaţie; de patrulare de către efectivele de jandarmi şi poliţie în zona unde a fost semnalată prezenţa ursului şi există pericolul unei posibile agresiuni’, se arată în hotărârea CJSU Dâmboviţa.

De asemenea, în hotărâre este prevăzută informarea cetăţenilor cu privire la existenţa unui potenţial pericol determinat de prezenţa ursului, modul acestora de comportare, restricţiile şi obligaţia de respectare a recomandărilor reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în gestionarea evenimentelor.

Ursul cotrobăie prin gospodării şi chiar prin cimitire, în căutare de hrană. În Pucheni, în ultima perioadă, a omorât mai multe oi. Atacurile au fost semnalate în gospodăriile din satul Meişoare – comuna Pucheni, de la Valea Dâmboviţei. Localnicii nu ştiu ce să mai facă pentru a opri sălbăticiunea, care are de hrănit doi pui flămânzi. 

În ultima perioadă, tot mai multe comune dâmboviţene au fost terorizate de urşi. Localităţile din judeţ care au avut de-a face cu atacurile urşilor sunt Dragodana, Mogoşeşti, Cobia, Valea Mare şi Dragomireşti.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite