O altă comună, vizitată de o ursoaică. Sătenii din Pucheni se baricadează în case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urs FOTO Pixabay

O ursoaică cu doi pui le dă fiori localnicilor din Pucheni, jud. Dâmboviţa, iar autorităţile nu au luat, până acum, nicio măsură. Asta în condiţiile în care prezenţa urşilor a fost semnalată în mai multe comune, inclusiv în apropiere de Târgovişte.

Ursul cotrobăie prin gospodării şi chiar prin cimitire, în căutare de hrană. În Pucheni, în ultima perioadă, a omorât mai multe oi. Atacurile au fost semnalate în gospodăriile din satul Meişoare – comuna Pucheni, de la Valea Dâmboviţei. Localnicii nu ştiu ce să mai facă pentru a opri sălbăticiunea, care are de hrănit doi pui flămânzi. 

Se pare că Primăria Pucheni a făcut mai multe sesizări la instituţiile Instituţia Prefectului Dâmboviţa, Filiala de Vânătoare şi Pescuit, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Garda de Mediu.

“Întâmpinăm o situaţie delicată în satul Meişoare din cauza unei ursoaice cu doi pui. Până acum, a omorât mai multe oi şi miei din gospodăriile localnicilor. În acest sens am făcut mai multe sesizări la instituţiile abilitate. Mâine vom avea cu toţii o şedinţă de urgenţă în care se va lua o decizie cu privire la aceste animale”, a declarat Corneliu Nistor, primarul comunei Pucheni pentru dbonline.ro

În ultima perioadă, tot mai multe comune dâmboviţene au fost terorizate de urşi. Localităţile din judeţ care au avut de-a face cu atacurile urşilor sunt Dragodana, Mogoşeşti, Cobia, Valea Mare şi Dragomireşti.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite