UPDATE Ionuţ Dolănescu a ajuns la căpătâiul bunicii sale, maica Didina. Bătrâna a murit la 102 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gherghina Dolănescu, mama fostului interpret de muzică populară, Ion Dolănescu, a murit la vârsta de 102 ani. Maica Didina, aşa cum i se spunea, zăcea la pat de mai multă vreme, iar astăzi s-a stins din viaţă.

Ionuţ Dolănescu a venit la casa părintească din satul Perşinari, judeţul Dâmboviţa, pentru a-şi lua rămas bun de la Maica Didina.

“Unchii mei m-au anunţat şi despărţirea de un părinte, oricât ar fi de bătrân e foarte grea şi suntem copleşiţi toţi de durere. Ne aşteptam, pentru că avea o vârstă respectabilă, 102 ani, dar e foarte trist. Dorinţa dânsei a fost să sfârşească aici în casa dânsei”, a declarat Ionuţ Dolănescu.

image

Pentru apropiaţii femeii, situaţia devenise dramatică, întrucât bătrâna nu mai putea să se mişte, având nevoie de îngrijiri speciale la locuinţa sa din Perşinari. În urmă cu doi ani, bătrâna petrecea alături de toţi apropiaţii în casa ei din Perşinari. Acum, rudele vor veni la căpătâiul ei ca să-şi ia rămas bun.

“Am auzit că a murit săraca. Să o ierte Dumnezeu. A trăit amărâtă. Era o femei bună. Ne amintim de ea ca de o femeie foarte bună”, ne-a spus o apropiată a maicii Didina.

image

Rudele sale spun că munca a ţinut-o în viaţă atâţia ani. A lucrat la maşina de cusut până au ţinut-o puterile. A muncit cu maşina. Ea cosea să îşi ţină familia. Cum v- amintiţi ca femeie? Cumsecade. 

“Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva. Zile nu poate să dea nimeni. Asta este viaţa, asta este sănătatea. N-am cuvinte. O regret. Să îi fie ţărâna uşoară. A avut grijă de copii, de toată famiia”, ne-a spus Nicolae Dolănescu, unul dintre nepoţii bătrânei.

image

Mamaie Didina s-a luptat toată viaţa să-şi ţină familia unită. Dezbinaţi de orgolii şi certuri, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu şi fiul lor, Ionuţ, au fost împăcaţi de bătrână. În anii în care regretatul artist îi interzicea Mariei să îşi vadă copilul, bunica Didina a fost alături de mama îndurerată. Pe 22 septembrie bătrâna a împlinit vârsta de 102 ani. Cel mai probabil va fi înmormântată la cimitirul Belu din Capitală, lângă regretatul Ion Dolănescu.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite