UPDATE FOTO Minoră de 16 ani violată de 7 tineri, printre care şi iubitul ei: poliţiştii i-au reţinut pentru viol şi lipsire de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minora în vârstă de 16 ani a fost audiată toată noaptea în prezenţa unui psiholog, a unui asisten social şi a unui avocat
Minora în vârstă de 16 ani a fost audiată toată noaptea în prezenţa unui psiholog, a unui asisten social şi a unui avocat

7 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, din comuna dâmboviţeană Măneşti, sunt cercetaţi după ce, luni seară, au abuzat de o minoră în vârstă de 16 ani. În prezent, bănuiţii se află la audieri şi urmează să fie reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de viol şi lovire.

UPDATE: Ce şapte tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

"Din cercetări a reieşit că în ziua de 25 aprilie a.c., bănuiţii ar fi obligat o tânără să întreţină raporturi sexuale pe care, ulterior, ar fi încuiat-o într-o locuinţă. La data de 27 aprilie a.c., cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

image

Între timp, minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa (DGASPC) spun că minora obişnuia să plece din centrul unde era cazată.

"Fata beneficiază de măsurile de protecţie socială încă din 2014. A fugit în repetate rânduri din centru şi de fiecare dată a fost anunţată Poliţia. Duminică a solicitat un bilet de voie de două ore după care nu a mai revenit. Din declaraţiile ei ar fi fost violată de u grup de bărbaţi. A fost dusăî la medicină legală, la spital pentru îngrijiri medicale şi la Poliţie pentru declaraţii. Acum este în centru şi a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică", a declarat pentru "Adevărul", purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa, Cerasela Gurgu.

violatorimanesti

Potrivit poliţiştilor, tânăra se afla în plasament în Centrul "Floare de Colţ" din Târgovişte. Ea era prietena unuia dintre violatori. La un moment dat, acesta a chemat-o acasă la el, iar ulterior şi-a adus şi amicii. 

Fata a fost supusă la perversiuni sexuale şi bătută. Cazul a fost aflat prima dată de asistenţii sociali, care au sumat imediat la poliţie. 

violata manesti

Minora în vârstă de 16 ani a fost audiată toată noaptea în prezenţa unui psiholog, a unui asisten social şi a unui avocat. 

Agreosorii au recunoscut fapta. Ei au fost examinaţi din punct de vedere medico-legal, iar astăzi urmează să fie prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare preventivă. Au vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani. 

Cazul seamănă izbitor cu ce s-a întâmplat la Vaslui, anul trecut, când 7 tineri au violat o faţă de 18 ani.

   
Campania „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“ 

violatorimanesti
violatorimanesti
image
image

Începând cu 20 iulie 2015, cotidianul ”Adevărul” şi site-ul www.adevarul.ro au derulat o campanie amplă în jurul acestui caz, pe care jurnaliştii noştri l-au prezentat încă din noiembrie 2014, atunci când s-a petrecut tragedia. 

Scopul campaniei „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“ este de a fi alături de victima umilită public şi blamată de comunitatea din care fac parte violatorii, dar şi de a arăta derapajele unui sistem de justiţie care, în judeţul cu cele mai multe infracţiuni sexuale, lasă în libertate şapte indivizi care au batjocorit o tânără.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Mama fetei de 16 ani violate de şapte indivizi în Dâmboviţa: „Eu cred că s-a dus cu cei şapte băieţi de bunăvoie“

Cazul minorei de 16 ani, violate de 7 tineri. Suspect: „Nu a silit-o nimeni. A dansat cu noi, ne-a cerut ţigări. Ne-a cerut bani“ VIDEO

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite