Mama fetei de 16 ani violate de şapte indivizi în Dâmboviţa: „Eu cred că s-a dus cu cei şapte băieţi de bunăvoie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ramona Simona Ana, mama fetei violate, susţine că este abuzată sistematic de fiica ei FOTO Ionuţ Dima
Ramona Simona Ana, mama fetei violate, susţine că este abuzată sistematic de fiica ei FOTO Ionuţ Dima

Şapte tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 24 de ani, din satul dâmboviţean Drăgăeşti, comuna Măneşti, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal după ce au abuzat de o minoră în vârstă de 16 ani, din aceeaşi localitate.

Fapta a fost reclamată de victimă în seara zilei de luni, 25 aprilie.

„Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi obligat o tânără să întreţină raporturi sexuale. Ulterior, ar fi încuiat-o într-o locuinţă. Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă“, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.

Fata a fost ademenită de fostul prieten în casa naşului tânărului. Suspectul şi-a chemat apoi şi alţi şase prieteni. Cu toţii au abuzat sexual de adolescentă şi au supus-o la perversiuni.

violmanesti


În faţa casei în care s-a petrecut violul (cea mare, cu etaj) au fost mobilizaţi poliţişti pentru a aplana eventuale conflicte care ar putea izbucni din cauza atmosferei tensionate din sat

Naşul presupusului organizator al violului susţine că n-a auzit nimic. „În casa mea mare s-a întâmplat. Băieţii sunt rude. Eu stăteam în casa din spate şi nu am auzit, dormeam. I-a plăcut, nu s-a zbătut, fugiţi de aici! Credeţi că nu s-a mai întâmplat cu şapte în acelaşi timp? De la 14 ani se tot ducea cu băieţi pe prundul gârlii. A fost şi măritată la 15 ani, dar nu a stat lângă soţul ei. Umbla cu băieţi mulţi, nu era cuminte“, a declarat Viorel Dogănoiu, proprietarul casei şi naşul fostului prieten al fetei.

violmanesti


Viorel Dogănoiu (pulovăr maro), proprietarul casei şi naşul organizatorului violului

Agresorii au recunoscut fapta 

Adolescenta le-a spus, însă, poliţiştilor că a fost supusă la perversiuni sexuale şi bătută. Asistenţii sociali de la centru au fost primii care au aflat şi au sunat ulterior la poliţie. Minora a fost audiată mai multe ore în prezenţa unui psiholog, a unui asistent social şi a unui avocat. 

violatorimanesti

Autorii n-au negat faptele şi fost reţinuţi pentru 24 de ore, iniţial. Ei au fost examinaţi din punct de vedere medico-legal şi urmează să fie prezentaţi Parchetului cu propunere de arestare preventivă.  

Consiliere psihologică 

Adolescenta se află în plasament în Centrul „Floare de Colţ“ din Târgovişte, unde a ajuns din cauza neînţelegerilor cu propria ei mamă. Între timp, minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dâmboviţa spun că minora obişnuia să plece din centrul unde era cazată. 

„Fata beneficiază de măsurile de protecţie socială încă din 2014. A fugit în repetate rânduri din centru şi de fiecare dată a fost anunţată Poliţia. Duminică a solicitat un bilet de voie de două ore după care nu a mai revenit. Din declaraţiile ei ar fi fost violată de un grup de bărbaţi. A fost dusă la medicină legală şi la spital pentru îngrijiri medicale, apoi la Poliţie pentru declaraţii. Acum este în centru şi a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică“, a declarat, pentru „Adevărul“, Cerasela Gurgu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Dâmboviţa.

violmanesti

Condamnată de propria mamă 

În localitatea Drăgăeşti, comuna Măneşti, satul natal al suspecţilor, dar şi al fetei, toată lumea ia apărarea băieţilor şi o vorbesc de rău pe minoră. De altfel, chiar mama sa spune că era bătută de cea căreia i-a dat viaţă.

„Fata mă bătea pe mine, mă chinuia. De asta am dat-o la Protecţia Copilului. Este foarte puternică şi foarte agresivă. Pleca de capul ei de la centru şi umbla cu diverşi băieţi. Din clasa a VII-a a început să aibă relaţii sexuale. Nu am mai putut să o ţin din scurt. Eu cred că de bună voie s-a dus cu cei şapte băieţi“, spune Ramona Simona Ana, mama fetei.

Femeia susţine că a scăpat din mâinile fetei sale, de multe ori, cu ajutorul sătenilor. În cursul zilei de ieri, în localitate au fost mobilizaţi mascaţi, pentru ca lucrurile să nu degenereze.

În noiembrie 2014, o adolescentă de 18 ani Vaslui a fost violată de şapte indivizi, ulterior condamnaţi cu toţii la pedepse grele cu închisoarea.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Minoră de 16 ani violată de 7 tineri, printre care şi iubitul ei: poliţiştii i-au reţinut pentru viol şi lipsire de libertate

Cazul minorei de 16 ani, violate de 7 tineri. Suspect: „Nu a silit-o nimeni. A dansat cu noi, ne-a cerut ţigări. Ne-a cerut bani“ VIDEO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite