Un vasluian a ajuns la puşcărie din cauza lui Ghenosu, dar i-a cucerit pe americani cu un sistem de protejare a cardurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnat în 2012 la cinci ani de închisoare pentru că vindea clanului Ghenosu dispozitive de clonat carduri bancare, Valentin Boanţă şi-a luat revanşa în puşcărie. Invenţia sa, Sistemul Rotativ de Securizare (SRS) a bancomatelor, antidot pentru dispozitivele care i-au adus condamnarea, a fost premiată în 2013 la Geneva.

Viaţa lui Valentin Boanţă (33 de ani), deţinutul premiat în 2013 la Salonul de Invenţii de la Geneva pentru sistemul de protecţie a cardurilor bancare, după ce el însuşi a fost condamnat pentru clonare de carduri, poate concura cu succes la un scenariu de film.

La 11 ani câştiga concursul UNICEF de la New York, desenul său fiind timp de un an emblema organizaţiei, a absolvit Liceul de artă “Nicolae Tonitza” din Bucureşti, ulterior fiind student la Academia de artă Nicolae Grigorescu şi apoi la Facultatea de Drept. A fost co-organizator al festivalurilor de artă medievală de la Sibiu şi Caransebeş. Cu toate acestea, notorietatea şi-a câştigat-o după ce a ajuns în spatele gratiilor. Dacă Boanţă îşi trăieşte propria dramă, în sistemul de penitenciare din România cazul său este un exemplu de „influenţare morală“ pentru ceilalţi deţinuţi.

CITEŞTE articolul în întregime

Cine este Ghenosu?

Liniştea oraşului Târgovişte a fost tulburată mulţi ani de temuţii membri ai clanului Ghenosu. Liderul grupării, Florin Ghinea (37 de ani) este cunoscut ca fiind un om extrem de violent.

Reţeaua de prostituate a lui Ghenosu a băgat spaima în poliţişti. Ei au asociat numele lui Ghenosu cu un anume "Împăratul",care ar fi pus "stăpânire" pe piaţa prostituţiei din Dublin.

Ghenosu

Dacă întrebi în Târgovişte unde locuieşte Ghenosu toată lumea ştie, însă, de frică, se feresc să te îndrume către impunătoarea vilă. Construită la intrarea în oraş, pe o straduţă îngustă, casa cu două etaje a "regelui", cum îşi spune Ghenosu, nu are cum să treacă neobservată.

Vecinii abia dacă ridică ochii din pamânt când aduci vorba de el. "Nu stă nimeni acum aici", ne-a spus o femeie trecută de vârsta a doua.

Temutul interlop şi-a coordonat locotenenţii chiar din celula Penitenciarului Rahova, unde este încarcerat din luna martie a acestui an. Membrii grupării adunau pentru el sume uriaşe din proxenetism, taxe de protecţie sau şantaj.

La începutul anului 2008, el a pus bazele unei reţele de prostituţie de lux în Irlanda. A considerat că acolo se fac bani buni, fiind o ţară dezvoltată economic.

Pe un site de escorte, fetele îşi făceau publicitate şi racolau clienţii. Din partidele de amor, ele l-au îmbogăţit pe Ghenosu cu aproape 2,5 milioane de euro. Nici ele nu au rămas mai prejos. De loc din Targovişte sau satele învecinate, prostituatele au reuşit să scape de sărăcia din copilărie.

Nici soţia interlopului nu s-a dat la o parte de la această meserie şi a mers în Irlanda, unde, împreună cu alte două tinere, strângeau ban pe ban pentru şeful lor.

Daniela Lazăr, zisă Dani, a plecat din satul Malu cu Flori, pe când era minoră. La casa părintească a fetei ajungi greu, din cauza drumului anevoios. Toată lumea ştie că e plecată din ţară, însă, de frică, spun doar că "S-a mutat la Târgovişte. Dar mai pleacă la muncă în străinătate", ne-a spus un bărbat care locuieşte la câteva case de cea a familiei Lazăr.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite