Un campion mondial la karate şi istoric a semnalat prezenţa leului: „Doamna de la 112 mi-a spus că ştie despre ce e vorba”

0
0
Vasile Lupaşc, istoric şi campion la karate
Vasile Lupaşc, istoric şi campion la karate

În zona în care a fost semnalată prezenţa unui leu, care se plimba liber pe câmp, până nu demult, a funcţionat o menajerie particulară în cadrul unei locaţii de petrecere a timpului liber, cu piscină. În urmă cu aproximativ 10 ani, un leu de acolo a scăpat din cuşcă, alertând autorităţile.

„Exact în zona asta era, între copăceii ăştia, venea spre noi.L-am văzut în 30 de metri, sigur era leu. Doamna de la 112 mi-a spus că ştie despre ce leu este vorba. Înseamnă că se ştie de el”, a povestit Vasile Lupaşc, bărbatul care a dat alarma. iniţială.

Vasile Lupaşc, cel care a făcut prima dată anunţul, este profesor de istorie şi campion mondial la karate.

„Era leoaică, era femelă. Repet, nu fac glume, nu sunt ţăcănit, înţeleg de la alţi oameni, că nu e prima dată când se întâmplă. Există foarte aproape de noi un domn care are lei. O fi scăpat de acolo. Sper din inimă să nu îl împuşte, să nu îl omoare, dar cumva trebuie ţinut, pentru că acest câmp se umple de copii seara. Eram la plimbare aici. Sună a glumă, dar ne-am întâlnit cu leul pe câmp, în Târgovişte. Am văzut un exemplar mărişor. Nu mi se pare deloc de glumă. Aici, în fiecare seară, câmpul e plin de copii”, mai spune Vasile.

„L-a văzut băiatul meu pe lângă poartă aici. Băiatul era în curte şi el a trecut înspre oraş. Era unul galben a zis. S-a speriat, vă daţi seama”, a povestit un alt localnic din Târgovişte.

cautari leu

Populaţia a fost alertată prin Ro-Alert de prezenţa unui leu în cartierul Priseaca.

Prezenţa animalului sălbatic a fost semnalată, iniţial, prin 112, de către un localnic. Imediat s-au deplasat la faţa locului echipe formate din jandarmi, pompieri şi medici ai DSVSA pentru a vedea dacă se confirmă cele semnalate. 

„Este numai un apel la 112 şi, deocamdată, nu se confirmă nimic. Facem cercetări şi vedem ce se poate stabili. DSV Dâmboviţa nu are cunoştinţă despre existenţa şi creşterea unor animale sălbatice în gospodăriile populaţiei, dar au fost lei aici în zonă. Câţi, câte exemplare aveau? Menajeria respectivă nu mai funcţionează de câţiva ani de zile, are ordonanţă de interzicere a activităţii şi nu mai ştim ce a fost în decursul timpului. Dacă ar deţine un leu ar fi ilegal”, a declarat dr. Liviu Cobianu, şef serviciu DSV Damboviţa.

În cazul în care animalul va fi găsit, el va fi tranchilizat şi dus într-un adăpost autorizat. 

   

Vă recomandăm să mai citiţi:

Grădină zoologică ilegală descoperită în Dâmboviţa. Proprietarul, un executor judecătoresc din Bucureşti, s-a ales cu dosar penal

VIDEO Cum se joacă executorul judecătoresc din Picior de Munte cu leul său, în faţa autorităţilor venite în control

Femeie în stare gravă la spital, după ce ar fi fost muşcată de un leu. Proprietarul animalui ar deţine o adevărată grădină zoologică în Dâmboviţa

Dani Mocanu, acuzat că a filmat un videoclip cu un leu rănit şi chinuit. Cum se apără manelistul: Nu mi-e frică de nimic pe lumea asta VIDEO

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri