Femeie în stare gravă la spital, după ce ar fi fost muşcată de un leu. Proprietarul animalui ar deţine o adevărată grădină zoologică în Dâmboviţa

0
0
La Direcţia Sanitar Veterinară Dâmboviţa s-a primit o sesizare în urmă cu doi ani că un localnic are în îngrijire lei, însă inspectorii nu au fost lăsaţi să intre.
La Direcţia Sanitar Veterinară Dâmboviţa s-a primit o sesizare în urmă cu doi ani că un localnic are în îngrijire lei, însă inspectorii nu au fost lăsaţi să intre.

Caz înfiorător în Dâmboviţa, unde o tânără a ajuns la spital sfârtecată de un leu, după cum rezultă din primele informaţii. Fata se află internată la terapie intensivă, însă le-a spus medicilor că a avut de-a face cu nişte câini. Autorităţile au cunoştinţă că o persoană deţine animale sălbatice, printre care şi lei, în propria gospodărie din comuna Dragodana, însă nimeni nu a putut intra, până acum, la el.

Proprietarul animalelor ar fi un executor judecătoresc din Bucureşti, stabilit în urmă cu câţiva ani în comuna Dragodana, sat Picior de Munte, iar tânăra de 31 de ani care a ajuns mai mult moartă decât vie la spital ar fi îngrijitoare la animalele sale. 

"Vineri a fost adusă cu Ambulanţa de la Dragodana o tânără de 31 de ani pentru multiple muşcături de animale care au atacat-o şi care i-au produs nişte leziuni severe, leziuni muşcate şi plăgi sfâşiate la nivelul scalpului, toracelui şi membrelor superioare. A fost examanată de chirurg şi internată în secţia de chirurgie generală. E vorba de nişte animale", a declarat dr. Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Sătenii vorbesc cu teamă despre o adevărată grădină zoologică fără autorizaţie

"Are lei. Se aud noaptea, câteodată. Nu ştiu câţi are. Nu ne temem. Are raţe, are cămile", spune o localnică. "E un executor din Bucureşti. Are autorizaţie. Are lei. Are de toate. E un om gospodar. Nu ştiu cum a fost muşcată fata, dar aşa am auzit, că a fost muşcată de un leu. Lui nu îi e teamă că animalele pot scăpa", spune un alt sătean.

Edilul a tratat cămilele de gălbează

Primarul comunei Dragodana nu a dorit să declare nimic oficial despre excentricul localnic, însă a recunoscut că chiar el i-a vindecat cămilele de gălbează.

"Are un hectar şi jumătate. Are lei, ştiu. L-au reclamat oamenii de pe acolo. Eu nu am nicio putere. Nu pot eu să mă descurc cu ei. Nu s-au descurcat alte organisme cu el, d-apoi eu. Eu i-am îngrijit cămilele de gălbează. El m-a chemat să mă uit la cămilele lui", a spus Voinescu Marin.

La Direcţia Sanitar Veterinară Dâmboviţa s-a primit o sesizare în urmă cu doi ani că un localnic are în îngrijire lei, însă inspectorii nu au fost lăsaţi să intre.

sandu tolea

"Noi nu am primit până acum nicio reclamaţie scrisă. Locaţia nu este înregistrată sanitar-veterinar şi nici autorizată, pentru că nu ştim ce se întâmplă acolo şi ce animale deţine. Acum doi a mai fost o reclamaţie. Colegii mei au fost acolo, dar nu au fost lăsaţi să intre. A încercat să spună că se va autoriza, dar nici până azi locaţia respectivă nu este autorizată şi nici înregistrată", a declarat Sandu Tolea (foto sus), director DSVSA Dâmboviţa.

Potrivit Legii 205/26 din mai 2004, privind protecţia animalelor, capitolul 2, art. 11, “Deţinătorii de animale pot deţine animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizaţi de direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti”. 

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite