Dani Mocanu, acuzat că a filmat un videoclip cu un leu rănit şi chinuit. Poliţia a deschis dosar penal VIDEO

0
0
dani mocanu youtube

Cântăreţul de manele Dani Mocanu a stârnit un val de critici şi de reacţii negative în mediul online, după ce a filmat un videoclip în care apare un leu vizibil rănit şi slăbit.

UPDATE Poliţiştii argeşeni anunţă deschiderea unui dosar penal după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care apare un leu rănit şi subnutrit.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoştinţă următoarele: Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deţinere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, transmite IPJ Argeş.

Verificările au ca scop stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut faptele, respectiv identificarea şi audierea tuturor persoanelor implicate, precum şi verificarea asigurării condiţiilor de asistenţă medicală, îngrijire şi adăpost pentru animalul din filmare.

********

Dani Mocanu a lansat un videclip în care "protagonist" este un leu vizibil rănit. Videoclipul a scandalizat opinia publică, iar mai multe persoane au făcut sesizări la Poliţie şi la Garda Naţională de Mediu. 

"Dacă nu te-a oprit nimeni până acum, te opresc eu. Am văzut clip-ul "STOP ROMÂNIA" (Dani Mocanu) unde apare un leu cu răni multiple. Toleranţa mea e considerabilă, dar ea se opreşte la cruzimea împotriva animalelor”, a anunţat politicianul Tudor Tim Ionescu.

Videoclipul cu leul rănit, "Stop România", are peste patru milioane de vizualizări şi se află pe primul loc în Trending pe YouTube. 

Dani Mocanu are un dosar penal pentru proxenetism şi trafic de persoane. 

image

"Acest animal este clar în chinuri groaznice, iar acest lucru este mediatizat! Nu mă înspăimântă doar faptul că acest tip îl tratează ca pe un obiect, ci şi ideea că stă închis într-o cuşcă, probabil, unde este bătut şi schingiuit, zi de zi. Sunt convinsă că există asociaţii sau oameni binevoitori care îl pot îngriji, atunci de ce el este încă pe mâinile acestor oameni? Promit, că acest caz va fi mediatizat şi în afară, cel puţin în Italia şi Germania, şi că dacă autorităţile nu se sesizează, o vom face noi, OAMENII!", scrie o altă persoană pe pagina de Facebook 113 Poliţia Animalelor. 

image

Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, a declarat, în urma unei solicitări făcute de Corina Băcanu, că va face o plângere penală împotriva manelistului. 

"Sunt şi eu emoţionat de tratamentul abominabil aplicat animalului. Este un suflet de care nu trebuie să-şi bată nimeni joc, animalul are şi el drepturi. Prin urmare, voi face o plângere penală în baza legii şi a Codului Penal privind relele tratamente aplicate animalelor. Voi lua legătura cu ministrul de Interne, această faptă nu va rămâne nepedepsită". 

Reacţia lui Dani Mocanu

Dani Mocanu a răspuns, într-un video postat pe YouTube, că animalul este tratat "ca un bebeluş", că are "tot ce şi-ar putea dori vreodată un animal", ba chiar mărturiseşte că pentru a apărea în videoclipul său, leul a avut parte şi de "machiaj profesional", pentru a arăta cât mai "fioros". 

Manelistul s-a declarat dezamăgit de revolta oamenilor, pentru că el n-ar fi făcut decât să le ofere "ceva ce n-au mai văzut vreodată". El mărturiseşte şi că nu se teme de poliţie, pentru că "nu s-a întâmplat nimic ilegal". 

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri