Târgovişte: Cinematograful din Târgovişte, în continuare, al nimănui

0
0

Primăria cere de aproape un an de zile custodia clădirii în care funcţiona cinematograful. Târgoviştenii trebuie să aleagă cinematografe din alte oraşe pentru a putea urmări cele mai de succes pelicule apărute în ultima perioadă

CITEŞTE ŞI:

Cinematograful abandonat! Nici Filarmonica nu se mută în sediul de la Patria

Închis la începutul lunii septembrie 2009, pentru reabilitare, singurul cinematograf din Târgovişte este în continuare inutilizabil. Târgoviştenii pasionaţi de filme au ca singură opţiune filmul închiriat sau deplasarea în alte oraşe pentru a viziona noile apariţii.
„Am renunţat să mă mai gândesc la cinema, îmi iau filme de pe internet sau mai închiriez câte un DVD. Dar, de exemplu, degeaba mă uit la „Avatar”, pe ecranul monitorului, am înţeles că la cinema este altfel, am prieteni care s-au dus la Bucureşti să vadă filmul”, ne-a povestit Iulian Bănescu, în vârstă de 22 de ani, student în Târgovişte.

Regia Autonomă de Distribuţie a Filmelor nu răspunde somaţiilor Primăriei

Primăria Târgovişte a trimis numeroase solicitări Regiei Autonome de Distribuţie a Filmelor pentru soluţionarea acestei probleme însă situaţia este în continuare neclară. „Conform unei ordonanţe de urgenţă, emisă în decembrie 2008, urma ca cinematograful să intre în proprietatea autorităţilor locale în termen de şase luni de la emiterea ordonanţei. Adică la 1 iulie 2009, cinematograful ar fi trebuit să aparţină Primăriei. Am trimis numeroase adrese către Regia Autonomă de Distribuţie a Filmelor România, ne-au răspuns că în luna mai 2009 vor veni să încheiem protocolul de predare-primire, însă nu au venit nici până în ziua de azi. Am trimis în continuare adrese către Regie însă nu am mai primit niciun răspuns”, a declarat secretarul Primăriei, jurist Cătălin Chiru.

„Urmează ca din acest moment să alegem una din soluţiile mai dure, să îi chemăm în instanţă pentru că acest cinematograf aparţine conform legii, oraşului Târgovişte. Avem planuri mari cu această clădire, în momentul în care va intra în custodia  noastră vrem să refacem clădirea, să integrăm şi parcarea din faţa cinematografului într-un complex nou, modern”, a adăugat secretarul Primăriei.

Cinematograful va rămâne cinematograf


„Independenţa” nu va fi desfinţat ca sală de proiecţie film, chiar dacă va intra în posesia primăriei. „Nu avem voie prin lege să schimbăm destinaţia locaţiei. Va fi tot cinematograf, indiferent de cine va fi proprietar aici sau cine va gestiona clădirea”, a declarat pentru Adevărul de Seară, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Instituţia de la care se aşteaptă soluţionarea acestei probleme, Regia Autonomă de Distribuţie a Filmelor România, nu a putut fi contactată pentru lămuriri suplimentare.

Târgovişte


Ultimele știri
Cele mai citite