Tânăr prins cu kilograme de cocaină și cannabis în mașină. Polițiștii l-au oprit în trafic VIDEO

0
Publicat:

Un tânăr din Dâmbovița a fost reținut de procurorii DIICOT, fiind prins cu 15,5 kilograme de cocaină și cannabis în mașină. Individul a fost arestat pentru 30 zile.

Captură droguri. FOTO  DIICOT
Captură droguri. FOTO DIICOT

Măsura a fost luată după ce individul a fost prins în flagrant, pe raza județului Dâmbovița, în timp ce deținea, în autoturismul cu care se deplasa, cantitățile de 1,5 kilograme cocaină (drog de mare risc) și peste 14 kilograme rezină de canabis (drog de risc), destinate comercializării.

A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dâmbovița și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

„A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea
„A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea

Minori „băgați la înaintare” de traficanți de droguri. Procurorii au găsit 20 de kilograme de canabis pe un câmp

Poliţiştii şi procurorii au destructurat, anul trecut, o reţea de traficanţi de canabis, formată din zece cetăţeni români. O parte dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, pe un câmp din Dâmboviţa, după ce ar fi vândut 20 de kilograme de canabis.

Anchetatorii arată că, la scurt timp, aproape de zona în care au intervenit inițial, au mai fost depistate, tot în flagrant, alte trei persoane, dintre care doi minori, transportând aproape șase kilograme de canabis, cantitate destinată tot comercializării.

La data de 27 octombrie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 10 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată”, a transmis DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în cursul lunii octombrie, o reţea de traficanţi de droguri, formată din zece cetăţeni români, a deţinut, depozitat şi transportat în scopul vânzării în judeţul Dâmboviţa a unor cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, prin intermediul unui inculpat fiind negociată vânzarea a 20 de kilograme de canabis, pentru suma de 80.000 de euro (4.000 de euro/kilogram), respectiv a unei cantităţi de cocaină.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite