Minori „băgați la înaintare” de traficanți de droguri. Procurorii au găsit 20 de kilograme de canabis pe un câmp

0
Publicat:

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de traficanţi de canabis, formată din zece cetăţeni români. O parte dintre suspecţi au fost prinşi în flagrant, pe un câmp din Dâmboviţa, după ce ar fi vândut 20 de kilograme de canabis.

Rețea de traficanți de droguri, destructurată de DIICOT. FOTO DIICOT
Rețea de traficanți de droguri, destructurată de DIICOT. FOTO DIICOT

Anchetatorii arată că, la scurt timp, aproape de zona în care au intervenit inițial, au mai fost depistate, tot în flagrant, alte trei persoane, dintre care doi minori, transportând aproape șase kilograme de canabis, cantitate destinată tot comercializării.

La data de 27.10.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea a 10 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată”, a transmis DIICOT, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în cursul lunii octombrie, o reţea de traficanţi de droguri, formată din zece cetăţeni români, a deţinut, depozitat şi transportat în scopul vânzării în judeţul Dâmboviţa a unor cantităţi de droguri de risc şi de mare risc, prin intermediul unui inculpat fiind negociată vânzarea a 20 de kilograme de canabis, pentru suma de 80.000 de euro (4.000 de euro/kilogram), respectiv a unei cantităţi de cocaină.

„Astfel, la data de 26.10.2023, cinci dintre inculpaţi au fost prinşi în flagrant, într-o zonă extravilană a unui sat din judeţul Dâmboviţa, imediat după ce unul dintre aceştia, conform înţelegerii prealabile cu ceilalţi membrii din reţeaua de traficanţi, a comercializat cantitatea de aproximativ 20 kilograme canabis”, a mai transmis DIICOT.

Potrivit procurorilor, la scurt timp, în proximitatea zonei în care au intervenit organele de urmărire penală, au fost depistaţi, tot în flagrant, alţi trei inculpaţi, dintre care doi minori, transportând aproape șase kilograme de canabis, destinată şi aceasta comercializării.

„Ulterior, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară pe raza judeţului Dâmboviţa, inclusiv la o fermă şi la sediul unei societăţi comerciale, fiind identificate şi ridicate alte 7 kilograme cannabis, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie, grindere, precum şi alte mijloace de probă”, au mai precizat procurorii.

În acest caz a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite